Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliTesla Sedan 3. generacije, stiže Model X crossover s realnom cijenom
Tesla Sedan 3. generacije, stiže Model X crossover s realnom cijenom

Tesla Sedan 3. generacije, stiže Model X crossover s realnom cijenom


Pitanje je onda kakve su cijene bile do sada 🙂 No, ono što je sigurno je kako kalifornijska kompanija Tesla Motors grabi velikim koracima. Vrijeme je za Tesla Sedan 3. generacije.

Naravno, u međuvremenu kompanija će i dalje prodavati trenutni Model S model, kako u Americi, tako i u Europi i Kini. Već je polako spreman i novi Tesla Model X crossover, a u pripremi je i manji i cjenovno pristupačniji električni sedan koji će se temeljiti na platformi iz 3. generacije. Podsjetimo se, 2. generacija su Model S/X, a 1. generacija onaj legendarni i originalni Tesla Roadster.

Ono što je zajedničko novim Tesla automobilima je kako bi trebali biti cjenovno osjetno povoljniji. Kažu kako žele konkurirati BMW-u Serije 3, ako se to povoljnim može nazvati. Najavili su kako bi karoserija mogla biti čelična, a ne aluminijska, već će to sniziti cijenu. Ali i povećati težinu.

Ukratko, novi Tesla mališan bi trebao konkurirati modelima kao što su BMW Serije 3, Audi A4 ili Mercedes-Benz C-Class. A cijena bi mu trebala biti niža od 40.000$. Usporedbe radi Tesla Model S košta oko 70.000$ s baterijskim paketom od 60 kWh.

Tesla Sedan 3. generacije, stiže Model X crossover s realnom cijenom