Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliTesla Roadster 2.5, novi električni model za novu sezonu

Tesla Roadster 2.5, novi električni model za novu sezonu


Kalifornijska kompanija koja proizvodi električne automobile, Tesla, imala je buran tjedan iza sebe. Njihove su dionice izlistane Nasdaq burzi (Nasdaq:TSLA), u tijeku je otvaranje novih prodajnih mjesta u Europi u Danskoj, te u Newport Beachu u Kaliforniji, a i upravo namjeravaju izbaciti novi model Roadster 2.5.

Isto tako, na novinarskoj su konferenciji ovih dana objavili i planove za naredno razdoblje, na kojoj su najavili još neke nove modele kao što su Model S električni sedan, ali i crossover, kabriolet i komercijalni kombi, te bi tako zaokružili ponudu praktični na svim segmentima.

Naravno, najviše pažnje trenutno im zaokuplja novi Tesla Roadster, verzija 2.5, koji će vjerujemo postati trenutni hit. U odnosu na trenutno aktualni model doživio je izmjene u prednjoj masci, stražnjem difuzoru, detaljima u interijeru, boljim i komfornijim sjedalima, audio sustavu i 7 inčnom ekranu osjetljivom na dodir s navigacijskim sustavom i kamerom na stražnjem dijelu automobila. Bit će dostupan u dvije boje – srebrnoj i crnoj.

No, najveće promjene doživio je pogonski agregat, odnosno elektromotor koji razvija 288KS, a do stotke ubrzava za manje od 4 sekunde! S jednim punjenjem može prijeći oko 400 kilometara, a za punjenje mu je potrebno oko 3 i pol sata.preko Tesla Home konektora (240V, 70A).

Ako želite svoj primjerak Tesla Roadstera 2.5, narudžbe su otvorene već sada. A cijena? neslužbeno saznajemo oko 80.000 eura.