Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliTesla Motors će imati potpuno autonomni automobil u narednih 6 mjeseci

Tesla Motors će imati potpuno autonomni automobil u narednih 6 mjeseci


Svjetski poznati proizvođač električnih automobila najavljuje kako bi do kraja ove godine mogao imati električni automobil koji će u potpunosti biti autonoman, odnosno neće mu trebati vozač, samo putnici.

Prva je informacija govorila kako se inicijalno radi o sustavu koji se stručno naziva “Enhanced Autopilot”, no razvoj sustava je navodno kasnio. Nova informacija je govorila kako će Tesla Motors preskočiti taj korak i napraviti u potpunosti autonomni automobil, tako da će on to biti u punom smislu riječi – samostalan. Kažu kako ga možemo očekivati do kraja godine.

Ono što slijedi je i usklađivanje sa različitim zakonima koji se razlikuju u pojedinim američkim državama, no to će vjerojatno biti manji problem.

Ono što znamo je kako će autonomno Tesla vozilo imat će 8 kamera, 1 radar i ultrazvučni uređaj koji funkcionira u svih 360 stupnjeva. Za početak će Tesla aktivirati samo 4 kamere za prvi “Enhanced Autopilot” sustav, dok će se preostalih 4 aktivirati po želji vlasnika, a kako bi dobio takozvani “Full Self-Driving Capability”.

Ovome više ništa ne treba dodati, nego samo reći kako ćemo uskoro imati automobile koji nas samo voze gdje želimo, vjerojatno i s manje prometnih nezgoda. Nešto slično kao taxi u filmu “Total Recall” iz 1990. godine.