Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliTesla Models S ocijenjen visokom ocjenom od 99/100, Tesla Motors zaradio 11 milijuna $

Tesla Models S ocijenjen visokom ocjenom od 99/100, Tesla Motors zaradio 11 milijuna $


Proizvođač električnih automobila iz Kalifornije, Tesla Motors, itekako može trljati ruke. Njihovi se elektromobili odlično prodaju, zarada je rekordna, a i kupci ih ocjenjuju najvišim ocjenama.

Prema ispitivanju Consumer Reportsa, Tesla Model S elektromobil je od strane kupaca ocijenjen s izuzetno visokom ocjenom od nevjerojatnih 99/100. To je najviša ocjena ovog brenda još od 2007. godine. Osvojio je daleko bolju odjenu od Porschea Panamere (84/100) ili pak Fiskera Karma (57/100).

U istraživanju kupci su davali ocjene u o voznim karakteristikama, luksuzu, pogonu, dometu baterije i slično. Bez obzira na ovakve visoke ocjene Tesla Motors već priprema još bolji Model S.

Iako su u razvoj ovog modela uložili stotine milijuna dolara, u prvom kvartalu 2013. godine prijavili su i prvi profit u kompanijinoj povijesti od solidnih 11 milijuna dolara. Prihod koji su ostvarili je 562 milijuna dolara, što je 83% više u odnos u na isti kvartal prošle godine.

U prvom su ovogodišnjem kvartalu isporučili 4.900 elektromobila. Ukupno je prodano 30.000 Tesla Model S elekrtomobila, a broj i dalje raste. Zanimljiva vijest za nas govori kako će se u jesen ove godine početi isporučivati i prvi modeli u Europu. U kompanij ise nadaju kako će do kraja godine isporučiti oko 21.000 elektromobila marke Model S.