Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliTesla Model X – novi električni luksuzni SUV Crossover

Tesla Model X – novi električni luksuzni SUV Crossover


Treći elektromobil koji nam dolazi iz kalifornijske kompanije je još jedan biser u njihovoj ponudi. Općenito govoreći, sve što Tesla Motors proizvede, proda se i prije nego to proizvedu. Isto će biti i s Modelom X, vjerujte nam na riječ.

U nastavku smo priložili dva videa u kojima ćete saznati detalje, a mi ćemo reći kako se očekuje kako će Model X koštati između 60.000 i 90.000 američkih dolara. Od osnovnih tehnikalija spomenimo kako do stotke ubrzava za 4,7 sekundi, što mu omogućujelektromotori postavljeni na svim kotačima, iako će postojati i inačica sa stražnjim pogonom. Za dostatnu snagu brinut će se baterije od 60 kWh ili 85 kWh, dok su odustali od ugradnje najmanjih 40 kWh baterija, a koje možete pronaći u Modelu S.

Spomenimo i kako ima dovoljno mjesta za ugodnu vožnju 4 putnika, dok je u unutrašnjosti kapacitivni veliki 17 inčni ekran koji izgleda sjajno.

Za sada je Tesla Model X još uvije prototip, a očekuje se kako bi se u prodaji mogao naći već 2012. godine. A sad- pogledajte video 🙂