Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliTesla i Mercedes-Benz zajedno će razvijati treći elektromobil?

Tesla i Mercedes-Benz zajedno će razvijati treći elektromobil?


Američka kompanija Tesla i njemački automobilski div Daimler, inače roditeljska firma Mercedes-Benza, mogli bi zajednički sudjelovati na razvoju trećeg Teslinog elektromobila. Zašto? Pa, ako niste znali, Daimler je kupio dionice Tesle, tako da je sve moguće.

Nova poslovna suradnja, za koju mislimo kako bi mogla biti vrlo značajna u bliskoj budućnosti, Daimleru je donijela značajne tehnologije po pitanju baterija za elektromobile. S druge strane, Tesla može dobiti veće tržište za svoje elektromobile, iako slobodno možemo reći kako sve što proizvedu prodaju praktički unaprijed. Njihov novi Model X je već rasprodan unaprijed, a zarada je veća od 40 milijuna dolara, opet unaprijed.

Možemo spomenuti kako su novi Smart ForTwo Electric Drive i Mercedes-Benz A Class E-Cell već profitirali od novostečenog znanja, no to je tek početak. No, jedan od najznačajnijih modela koji će dobiti elektro-pogon je SLS AMG superautomobil, što bi moglo biti vrlo zanimljivo.

Naravno, tu se priča ne zaustavlja. U igri su i Mercedesovi modeli iz A klase i B klase, bit će toga još…