Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliTechrules AT96 TREV koncept premijerno na 2016 Geneva Motor Showu

Techrules AT96 TREV koncept premijerno na 2016 Geneva Motor Showu


Vjerovali ili ne, Techrules je kineska kompanija koja je u svojoj novoj super sportskoj jurilici utjelovila McLarenov sustav centralnog pozicioniranja vozača. Techrules AT96 TREV će sigurno podići dosta prašine u Ženevi.

Radi se o superautomobilu na električni pogon s vrlo atraktivnim izgledom. Ako ste pomislili kako će samo vozač uživati u ovoj jurilici baš i nije tako – iza centralno pozicioniranog vozača nalaze se još dva putnička sjedala s idealnim pregledom situacije naprijed, tako da bi užitak vožnje trebao biti potpun. Da, dok ovo čitate i razvija svoj novi sportski “trosjed”.

Ono što je također zanimljivo je kako je svako sjedalo odvojeno i napravljeno u stilu sjedala u avionima lovcima, a kako bi sam užitak vožnje, preglednost i udobnost bili potpuni. Što se tiče dizajna, Kinezi su za taj dio zaposlili poznato ima u tom svijetu – Giorgetta Giugiara. Morate priznati kako izgleda fantastično.

Što se pogona tiče, Techrules AT96 TREV ima vlastiti “Turbine-Recharging Electric Vehicle (TREV)” pogon, kako su ga i nazvali, a radi se o maloj avio-turbini koja stvara struju s kojom se pogoni vozilo. U kompaniji tvrde kako će snaga motora biti oko 1.030 konja, a od 0-100 km/h će ubrzavati za samo 2,5 sekunde.

Iako se radi o konceptu, u kineskoj kompaniji tvrde kako bi se Techrules AT96 TREV na proizvodnim trakama mogao pojaviti za nekoliko godina, vjerojatno u ograničenim količinama.