Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliTeam Galag Tumbler – legalni cestovni model bit će dio ovogodišnjeg Gumball 3000 Rallyja

Team Galag Tumbler – legalni cestovni model bit će dio ovogodišnjeg Gumball 3000 Rallyja


Ova se priča počela “razvijati” još početkom godine, a kako sada stvari stoje, izgleda da je istinita. čini se kako će ovogodišnja Gumball 3000 utrka dobiti još jedan vrlo atraktivni automobil – Tumbler!

Ove se godine vozi i jubilarni 15. Gumball 3000, a ruta kreće od Copenhagena pa preko skandinavskih zemalja. Nakon toga će pojuriti put Monaca, kako bi stigli na utrku Formule 1. Klasika. No, ove godine će “procesija” vrhunskih svjetskih sportskih automobila biti bogatija za još jedan nevjerojatan automobil.

Naime,, tim iz Saudijske Arabije (Team Galag), koji već ima iskustva na Gumballu s Mercedes-Benz SLS AMG i Lamborghini Aventador jurilicama, ove će godine probati nešto sasvim drugačije. Za oko im je zapao “Batmobil”. Da, preradit će ga tako da postane “cestovno legalan”, te će s njim pojuriti put Gumball 3000 utrke, po ulicama sjeverne Europe.

U ovom će se projektu udružiti s Parker Brothers Concepts dizajnerskom kućom, a kako bi napravili vjernu repliku “Batmobila”. Saznajemo kako će pod haubom imati 6,2 litarski V8 motor od 400 konja, dok će dizajn automobila biti sličan onom u filmu 🙂

Jeste ikada pomislili kako bi to bilo pojuriti u super vozilu Brucea Waynea aka Batmana? A tko nije… 🙂