Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiSubaru WRX STI – novi se model pojavio na jednom japanskom TV showu?
Subaru WRX STI

Subaru WRX STI – novi se model pojavio na jednom japanskom TV showu?


Je li to novi Subaru WRX STI, ili Subaru WRX? Uglavnom, navodno se pojavio kao testno vozilo za jedan TV program, što nam možda govori neke zanimljive stvari.

Staru priču znate – više ne postoji Subaru Impreza WRX, nego samo Subaru WRX koji je trkaći automobil samo za odlilaše, a Impreza je postao cestovni automobil za široke narodne mase. Od posljednjeg modela koji je bio drugačiji (kompakt) solidno popularan (vidjeli smo ga i u filmovima i na utrkama) vjerni poklonici WRX-a očekuju nešto novo, bolje, prepoznatljivije.

Subaru WRX STI

Ono što smo mogli vidjeti po slikama na testu na Nurburgringu, po konceptnom izgledu, te po japanskom TV programu, čin nam se kako se WRX vraća na stare staze, barem što se vanjskog izgleda tiče. Naravno, on je profinjeniji i elegantniji, pogledajte koncept WRX-a koji izgleda sjajno (premijerno je predstavljen na 2013 New York Auto Showu), tko ga ne bi volio imati.

Nekako imamo osjećaj kako se približava vrijeme za novi Subaru WRX STI, a to bi se vrlo lako moglo dogoditi iduće godine. Već je najavljeno kako će se premijerno pojaviti na nekom od auto salona u 2014. godini (ili prije?), nadamo se kako se neće puno razlikovati od koncepta. Ipak, bojimo se kako hoće, što se vidi i po video prilogu niže s testa na Nurburgringu.

Subaru WRX STI

Subaru WRX STI

Od onih prepoznatljivih elemenata čini se kako će ponovo imati onaj zračni usisnik na haubi, što je praktički i “trademark” WRX-a. Što se motorizacije tiče, vjerojatno će pod haubom imati 2.0 litarski 4-cilindrični motor koji bi trebao biti sličan onom u modelu BRZ, ali jači. Očekujemo turbo punjač i više od 265 konja, koliko ih trenutni WRX ima. Onaj elitni Subaru WRX STI bi morao imati najmanje 305 konja, kako bi se mogao nositi s konkurencijom (kao npr. Ford Focus RS).

Ipak, razlučimo stvari – Subaru BRZ je kompanijin osnovni model u kategoriji sportaša, a ponovit ćemo kako je Subaru WRX STI elitni trkač samo za odlikaše. Posljednje informacije ipak govore kako bi se novi model mogao pojaviti već ove godine na 2013 Los Angeles Auto Showu u studenom ove godine. Živi bili pa vidjeli 🙂 A do tada testni video 🙂