Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiSubaru i Toyota zajedno razvijaju sportski coupe?

Subaru i Toyota zajedno razvijaju sportski coupe?


Možda ste i čuli za ovu suradnju koju vam službeno neće potvrditi niti jedna od navedenih automobilskih kompanija. No, za zajednički razvoj izdalo ih je nešto drugo.

Gdje ima dima, ima i vatre, kaže naš narod, što možemo primijeniti i na najnoviji lagani sportski coupe s pogonom na sva četiri kotača (AWD – All Wheel Drive), a kojeg navodno zajednički razvijaju japanske kompanije Subaru i Toyota. Crtež koji vidite pojavio se ovih dana na Internetu predstavlja gotovo konačni izgled koji bi se trebao pojaviti u srpnju ove godine. Iako i Subaru i Toyota najavljuju kako će predstaviti vlastite modele temeljene na ovom konceptu, priznaju kako su zajednički radili na njegovom razvoju.

Za sada neimenovano vozilo moglo bi Toyotu na velika vrata vratiti u sportske vode, u slavna vremena kada su vladali modeli Supra, Celica i MR-S. Poznato je i kako će novi Subaru-Toyota coupe pogoniti Subaruov 2.0-litreni boxer motor od 175 konja, dok će osnovni model imati samo stražnji pogon. Naravno, u igri je i AWD pogon te se šuška o modelu Celica GT4, kao i jačem 2.5-litarskom turbo-punjenom motoru.

Iako sve nekako visi u zraku, spominje se kako bi se ovaj tajanstveni automobil pojavio na tržištima Japana, Velike Britanije i SAD-a već tijekom 2010. godine.