Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliSubaru BRZ STI Concept – nova evolucija japanskog sportaša je na testiranju

Subaru BRZ STI Concept – nova evolucija japanskog sportaša je na testiranju


Svoju je premijeru imao još 2011. godine na auto salonu u Tokiju, gdje su posjetitelji vidjeli što će dobiti pojačana sportska inačica s oznakom STI (Subaru Tecnica International).

Subaru BRZ Concept STI bi trebao biti jedinstven automobil. Kao što je to nekada bila i Impreza, sinonim za sportske i trkaće automobile. Nakon domaćeg Japana u Australiji na tamošnjem auto showu prije otprilike mjesec dana predstavljen je još jedan BRZ koncept, a koji je karakterističan po tome da će pregršt ugrađenih dijelova koje su mogli vidjeti posjetitelji zaista biti i u proizvodnom modelu koji nas očekuje u bliskoj budućnosti, navjerojatnije već iduće 2013. godine.

Vizualni izgled eksterijera je popravljen, iako i originalni BRZ izgleda odlično. No, uvijek može bolje. Vidljivi su novi prednji spojler, bočni aerodinamički i estetski elementi, te stražnji difuzor. Kotači su 17 inčni, a cijeli je automobil nešto niži zahvaljujući dorađenoj suspenziji. I ispušni sustav je nešto veći, a i treba biti takav.

Pod haubom se nalazi turbo punjeni 2,0 litarski 4-cilindrični motor, s kompanijinim sustavom direktnog ubrizgavanja goriva, za sada ne znamo koja je snaga motora, ali očekujemo kako će biti “dovoljno” jak za pravu sportsku vožnju, za razliku od “normalnog” BRZ modela koji vam to ipak neće pružiti.

Detalji i noviteti slijede uskoro, najvjerojatnije na auto salonima u Los Angelesu (krajem studenog 2012.) ili u Detroitu početkom 2013. godine.