Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiSubaru BRZ – hrvatska premijera japanskog sportaša na Hrvatskom Auto Festivalu 2012

Subaru BRZ – hrvatska premijera japanskog sportaša na Hrvatskom Auto Festivalu 2012


Već smo ga ranije vidjeli u Sloveniji, a sada je konačno doživio i hrvatsku premijeru. Uživali smo u njegovim dizajnerskim linijama jučer na Hrvatskom Auto Festivalu.

PO prvi puta predstavljen je hrvatskoj javnosti za vrijeme HAF-a, koji je ovog vikenda održan na Otoku hrvatske mladeži na zagrebačkom Jarunu. I ne samo to, mogli smo i sjesti u njega i osjetiti kako nam “leži” pod prstima. Naravno, od vožnje nije bilo ništa, ali definitivno smo zaključili kako bi ga valjalo provozati. Ili još bolje – imati u svojoj garaži.

Prvi kupe u povijesti marke Subaru, zajednički je projekt japanskih kompanija Toyota i Subaru. S ciljem proizvodnje “vozačkog” automobila s nevelikom cijenom 2006. Toyota i Subaru započeli su projektiranje automobila koji bi trebao pružiti užitak vožnje kakav je danas rezerviran samo za kupce s “izrazito dubokim džepom”. 2012. godine na auto salonu u Ženevi predstavljeni su “blizanci” Subaru BRZ i Toyota GT86, a ovog vikenda će ga premijerno u Hrvatskoj vidjeti posjetitelji Hrvatskog auto festivala.

Najinteresantniji dio ovog automobila je mehanika. Dvolitreni boxer motor maksimalne snage 147 kW (200 KS) i stražnji pogon s Torsen FD20A Limited Slip diferencijalom te modificirani ovjes modela WRC STI garantiraju zabavu u vožnji. Mogućnost podešavanja elektronskog sustava kontrole stabilnosti vozila u čak pet stupnjeva govori o kakvom se ovdje automobilu radi pa je podatak o maksimalnoj brzini od 230 km/h i ubrzanju od 0 do 100 km/h za 7,6 s ovdje u drugom planu.

Kada već spominjemo cijenu, saznali smo koliko košta u Hrvatskoj. U paketu s Trend opremom koštat će vas 261.990 kuna. Ovdje ćete pronaći i kompletne tehničke podatke i cijenu – Subaru BRZ.

Kako to da je Subaru BRZ – brz?
Evo i nekoliko podataka o Subaru BRZ koje nećete pronaći na drugim hrvatskim automobilskim portalima. Prvo moramo reći kako će se ovaj model prodavati u tri inačice, odnosno kao tri različita branda – Subaru će ga prodavati kao Subaru BRZ, Toyota će ga u Japanu i Australiji prodavati kao Toyota 86, a u Europi kao Toyota GT-86, te će ga Scion prodavati kao model Scion FR-S.

Druga stvar koja je zanimljiva je  zašto se BRZ zove BRZ? U hrvatskom jeziku to je odličan sinonim za “brzinu”, na što svi prvo pomisle, no radi se o skraćenici koja označava “Boxer, Rear-wheel drive, Zenith”, odnosno “Boxer Renaissance Zenith”. Evo, sad znate i ovu tajnu 🙂