Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliStoredot – izraelska će firma puniti elektromobile za 3 minute!

Storedot – izraelska će firma puniti elektromobile za 3 minute!


Najveći razlog zašto se brže ne razvijaju elektromobili su – baterije. Teške su, glomazne, imaju upitan rok trajanja i što je najgore – sporo se pune. A što bi rekli kada bi ih punili otprilike kao i benzin?

Izraelska tvrtka Storedot tvrdi kako im treba još otprilike godinu dana razvoja kako bi proizveli automobilsku bateriju koja se može napuniti za otprilike 3 minute! Ako u tome uspiju tijekom iduće godine, to bi moglo itekako potaknuti razvoj elektromobila.

Nismo spomenuli kako je i cijena jedan od razloga zašto se elektromobili sporo razvijaju, no i taj bi se dio mogao lagano “popeglati”, a ukupne cijene elektromobila sniziti na neku normalnu razinu. Kompanija je demonstrirala svoj izum još početkom godine na Consumer Electronics Show 2015 sajmu u Las Vegasu, na oduševljenje prisutnih.

Doron Myersdorf, izvršni direktor kompaije Storedot je potvrdio kako su otprilike godinu dana od brzo punjive baterije za automobile. Zamislite samo situaciju u kojoj bi mogli svoj elektromobil napuniti za samo 3 minute. E, to bi bilo sjajno 🙂

Interes za ovaj patent je velik, a jedan od većih igrača koji ih je kontaktirao je i američka kompanija Tesla Motors.

Storedot - izraelska će firma puniti elektromobile za 3 minute 02