Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportStefano Domenicali, Ferrari: različiti će timovi dizajnirati F1 bolide sezonu 2013 i 2014

Stefano Domenicali, Ferrari: različiti će timovi dizajnirati F1 bolide sezonu 2013 i 2014


Šef Ferrarijevog F1 tima Stefano Domenicali najavio je kako će dva različita dizajnerska koordinatora raditi na razvoju novih bolida za sezonu 2013 i 2014, a razlog je jasan – bolja efikasnost.

Naime, ako redovito pratite Formulu 1 tada znate kako se one “velike” promjene u tehničkim pravilima natjecanja očekuju u 2014. godini. Jedna od najznačajnijih je uvođenje V6 tubro motora, što je bio i ključni razlog zašto će dva odvojena tima raditi praktički dva različita posla.

“Prije nekoliko mjeseci smo radili na reorganizaciji i novoj metodologiji, pogotovo u zračnim tunelima. Kao što znate, imamo veće promjene i u Maranellu, a koje će biti gotovo u kolovozu ove godine. Do tada ćemo i dalje koristiti Toyotin zračni tunel u Cologneu. Također smo primijenili i bolju metodu podjele rada – jedni će raditi na zračnom tunelu, a drugi će se baviti nekim drugim kreativnim poslovima”, rekao je Domenicali.

Prošle su sezone, kako kaže Domenicali, radili istovremeno puno stvari istovremeno i zato nisu bili uspješni. No, od sezone 2013 sigurno očekuju više nego što su ostvarili prošle sezone. A prva se utrka vozi za 63 dana za VN Australije, točnije 17. ožujka.

Ferrari F1 2013 02