Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliSRT Viper – kako se sastavlja jedan od najboljih sportskih automobila na svijetu [video]

SRT Viper – kako se sastavlja jedan od najboljih sportskih automobila na svijetu [video]


Ako jedna slika govori tisuću riječi, koliko će vam onda tek “reći” ovaj video? Na Automaniji volimo video priloge, a posebno nam se svidio i ovaj neobični koji će nam ispričati priču o SRT Viperu.

Prvi SRT Viper, inače nasljednik poznatog Dodge Vipera, otkotrljao se nedavno do tvorničkih traka, a prvi primjerak je kupio novi sretni vlasnik Scott Thomas koji je platio čak 300.000$, a kako bi dobio SRT Viper supersportaša oznake VIN #001.

No, ovaj će vam video pokazati nešto drugo. Ekipa iz The New York Timesa zavirila je unutar zidova  tvornice Conner Avenue Assembly u Detroitu, a gdje se sastavlja Viper. Na njemu ćete vidjeti u stvari kako se pravi jedan SRT Viper, kao i ponos ljudi koji rade na njegovom “sastavljanju”.

Ono što je zanimljivo je da se gotovo cijeli automobil sastavlja ručno umjesto strojevima, tako da svaki automobil u neku ruku dobije i svoju “dušu”. Primjerice u većini tvornica radnici uz jedan automobil provedu nekoliko minuta, dok uz Vipera to potraje i do 30 minuta, ne zato što su sporiji nego što se sastavlja ručno i vrlo pažljivo.

Upravo zato možete dobiti svoj personalizirani SRT Viper koji će se razlikovati od drugog. U kompaniji tvrde da postoji više od 150.000 varijacija, pa si vi mislite. Naravno, najimpresivniji dio je pogonski agregat, potpuno novi i moćni 8,4 litarski V10 motor.

No, dosta priče, vrijeme je za… video užitak 🙂