Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSRT Viper GTS-R – uspješna prva testiranja za povratak u elitnu American Le Mans seriju

SRT Viper GTS-R – uspješna prva testiranja za povratak u elitnu American Le Mans seriju


SRT Viper GTS-R će se u American Le Mans seriji natjecati s modelima poput Aston Martin Vantage, BMW M3 GT, Corvette C6.R, Ferrari 458 Italia, Lotus Evora i Porsche 911 GT3 RSR.

SRT je još u travnju na New York Auto Showu prilikom službenog predstavljanja GTS-R verzije potvrdio da se vraća s novim modelom u American Le Mans seriju, u kojoj će se natjecati u GT klasi baziranoj na produkcijskim modelima.

Ovih su dana obavljenja prva testiranja na stazi, a cijeli tim okupljen oko ovog projekta zadovoljan je prvim rezultatima.

Iako još nije točno poznato kada će se novi Viper GTS-R prvi puta naći u utrci, iz kompanije najavljuju da će to biti do kraja godine. Kako bi zadovoljili pravila klase, morati će smanjiti snagu 8.4 litrenog V10 agregata, koja u serijskoj verziji iznosi 640 konjskih snaga. Očekuje se da će natjecateljska verzija imati između 450 i 500 konjskih snaga.

Izvor: Automoto-portal.hr