Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSRT Viper GT3-R je punokrvna trkaća jurilica od skoro pola milijuna američkih dolara

SRT Viper GT3-R je punokrvna trkaća jurilica od skoro pola milijuna američkih dolara


Ok, nije baš pola milje, ali je 459.000$, nije daleko. SRT Viper GT3-R izgleda sjajno i prava je trkaća jurilica. Sa snagom motora od 680 konja jednostavno puca od snage. Donosimo još ponešto.

Na žalost, nisu imali nešto uspjeha u LM GTE Pro klasi na utrci 24 sata Le Mansa koja je vožena ovog vikenda i koju je na stazi pratilo više od 245.000 ljudi, ali se sigurno ne predaju. Model GT3-R se od standardnog modela razlikuje po puno toga. Imaju isti V10 motor, ali u ovom je modelu prilagođen trkaćim regulama.

Radi se o 8,4 litarskom V10 motoru s vodenim hlađenjem i snagom od 680 konja (na 6.200 okr/min), spojen na Xtrac 6-brzinski sekvencijalni mjenjač. I sve ostalo je poprilično izmijenjeno, od aerodinamike, suspenzije i elektronike, pa sve do kotača, trkaćeg kvačila i kočnica. Naravno, ima toga još kako ne bi nabrajali.

Ono što i sami možete vidjeti u nastavku je njegov atraktivan i karakterističan izgled. Više o ovom ljepotanu potražite na DriveSRT.