Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliSRT Viper dobio nove linije, sada izgleda još žešće i sportski prepoznatljivije

SRT Viper dobio nove linije, sada izgleda još žešće i sportski prepoznatljivije


Ovo što ćete vidjeti na slikama je novi pravi izgled novog super sportaša kojeg smo nekada znali pod nazivom Dodge Viper, a dana se jednostavno zove STR Viper.

Nećemo puno filozofirati, po prvi puta ovaj je novi/stari model dobio trkaće linije, i morate priznati kako mu stoje itekako dobro. Ovako kako ga vidite trebao bi se početi prodavati negdje krajem ove ili početkom iduće godine. Prije toga slijede intenzivna testiranja, a nije isključeno kako ćemo ga vidjeti i na trkaćim stazama.

Saznali smo kako će se Viper SRT prodavati u dvije inačice – osnovni model i GTS. Za ovaj drugi se zna kako će mu cijena biti veća od 110.000$, a osnovni bi mogao biti čak ispod sto tisuća.

Samo ćemo vas još jednom podsjetiti kako se pod haubom ovog super sportskog automobila nalazi 8,4 litarski V10 motor koji razvija moćnih 640 konja. Pogon je na stražnjim kotačima, a težak je tek 1.500 kilograma. Oba modela dolaze s novim Tremec TR6060 6-brzinskim ručnim mjenjačem.

Spomenimo i kako su ugrađene i naprednije sigurnosne tehnologije, kao što je elektronski kontrolirana stabilnost (ESC) i kontrola trakcije. Dodatno je opremljen i posebnom kontrolom na mjenjaču, a pomoću koje možete optimalno ubrzati.

U nastavku pogledajte dva videa i naučite više o ovom sjajnom američkom “muscle” automobilu.