Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSrbija će i iduće godine imati predstavnika u WTCC-u

Srbija će i iduće godine imati predstavnika u WTCC-u


Nakon uspješne debitantske sezone u WTCC-u ‘brzi Pančevac’ Dušan Borković i iduće sezone vozit će u istom natjecanju. No još uvijek nije definirano što će i za koga Borković voziti.

Planove za iduću sezonu Borković je objavio ovih dana na press konferenciji na kojoj su predstavljeni novi partneri i sponzori, uz dosadašnjeg glavnog sponzora NIS (Naftnu industriju Srbija). Novi sponzori su Auto-moto savez Srbije i AMS osiguranje, a uz njihovu pomoć Borković je 100 posto siguran da će se pojaviti na startu iduće WTCC sezone u ožujku u Argentini.

To je zasad jedina sigurna i dogovorena stvar, jer još nije definirano s kojim će automobilom i za koju momčad Borković voziti, niti hoće li imati budžet za odvoziti cijelu sezonu. Potraga za novim sponzorima zato je i dalje otvorena, a što se tiče automobila, u tijeku su razgovori i pregovori s više timova.

– Ako sam u debitantskoj godini stigao do jednog podija, u 2015. godini mogu obećati barem dva pobjednička postolja – najavio je Borković na press konferenciji. Pojasnio je da pregovara sa svim mogućim timovima, a daljnje informacije javnost će doznati sredinom siječnja.