Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSpa-Francorchamps – prije 20. godina ovdje je debitirao – Michael Schumacher!

Spa-Francorchamps – prije 20. godina ovdje je debitirao – Michael Schumacher!


Ako pratite Formulu 1, tada znate da se ovog vikenda vozi utrka na po nama jednoj od najboljih staza u F1 prvenstvu. Upravo na ovoj stazi, prije 20 godina (25.08.1991) debitirao je sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher.

Iako je profesionalac, Nijemac će vjerojatno ovu utrku voziti pun emocija, jer teško je ignorirati taj podatak. Možda upravo zato u nedjelju vidimo Schumija u svom najboljem izdanju. Razmišljali smo što da vam napišemo o tom povijesnom trenutku i o jednom od najtrofejnijih vozača svih vremena, pa smo se odlučili za ovaj video koji možete pogledati niže.

Ono što svakako možemo očekivati je odlična utrka, a kako sada situacija stoji, vremenski uvjeti bit će "pakleni". Spa-Francorchamps je brza staza s velikim ravnim dionicama i s puno mjesta za prestizanje. Veliku većinu staze vozači voze pod punim gasom, tako da ćemo u punom pogonu gledati kako funkcioniraju DRS i KERS sustavi.

Podsjećamo vas, nedjeljnu utrku Formule 1 za VN Belgije možete gledati uživo (kao i mnoge druge auto sportove) i na našem portalu preko Autosport LIVE Streama.