Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiSordo (ipak) ostao prvi

Sordo (ipak) ostao prvi


Vrlo uzbudljiv drugi dan relija u Jordanu donio je nevjerojatne obrate. Krenimo redom…

Dramatičan drugi dan donio je oštru bitku trojice vozača – vodećeg Sordoa koji je u posljednjem današnjem brzincu vratio prvu poziciju, te Fordovog dvojca Latvala – Hirvonen koji su desetak sekundi iza vodećeg. Brzinac prije situacija je bila obrnuta, no u Fordovom timu odlučili su "zakočiti" oba automobila tako da će u posljednjih šest nedjeljnih brzinaca krenuti s drugog i trećeg mjesta. Najteže je voziti prvi, pogotovo na nepoznatoj stazi, vidjet ćemo hoće li im se taktika isplatiti.

A gdje je Loeb? Na žalost, u 11. brzincu dogodila se nevjerojatna, gotovo bizarna stvar. Francuz se oči u oči sudario s Conradom Rautenbachom, također privatnim vozačem Citroena. Loeb je završavao brzinac, a Rautenbach je kretao, našli su se na istom dijelu ceste ali u suprotnim smjerovima i trenutak nepažnje bio je dovoljan za ono najgore. Kako je Loeb rekao, nije bitno tko je kriv, nego što su obojica izbačeni iz utrke za vrlo vrijedne bodove.

Trenutno četvrti Chris Atkinson u Subaru zaostaje više od dvije minute za vodećom trojkom, a i sam je izjavio kako će biti vrlo zadovoljan ako zadrži tu poziciju. Do osmog mjesta svi su vozači po otprilike minutu zaostatka iza vozača ispred tako da je vrlo vjerojatno kako će i zadržati svoje pozicije.

Evo i trenutnog poretka prve desetorice. Kao što smo već rekli, sutra se vozi posljednjih šest brzinaca, kada ćemo saznati i tko je pobjednik neobičnog, ali zanimljivog relija u Jordanu.