Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiSnijeg u gotovo cijeloj Hrvatskoj, zimski uvjeti na cesti

Snijeg u gotovo cijeloj Hrvatskoj, zimski uvjeti na cesti


Ako ste spremili zimsku opremu za automobil i mislili kako snijega više neće biti, varate se. Snijeg otežava promet u Slavoniji, Istri, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te mjestimice u Hrvatskom pimorju i Dalmaciji, dok u priobalju puše jaka do orkanska bura. Evo informacije više.

Moguća je i poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, te odroni zemlje i kamenja na dionicama kroz gorja. U Istri zbog olujnog nevremena na kolnicima ima granja i stabala. Savjetujemo vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme (preporuka je zimske gume), te ako je moguće odgode putovanja. Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na relacijama iz unutrašnjosti prema Hrvatskom primorju i Dalmaciji, te obrnuto, a zbog velikog broja teretnih vozila na odmorištima uz autocestu A6 Rijeka-Zagreb zabrana je prometa od čvora Lučko prema Karlovcu te na staroj karlovačkoj cesti.

Zbog nekoliko prometnih nesreća i nepovoljnih vremenskih uvjeta na autocesti A1 Zagreb-Karlovac u oba smjera prometuje se otežano. Vozače molimo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Detaljno stanje u prometu možete pratiti u našem SERVIS INFO dijelu (Vremenska prognoza, Stanje u prometu, Prometne nesreće, Cjenik cestarina, Cjenik goriva) na naslovnici u desnom stupcu, a informacije o stanju u prometu 24 sata dnevno potražite ovdje.