Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiSmart ForTwo – redizajn i usmjeren na izgled u 2012

Smart ForTwo – redizajn i usmjeren na izgled u 2012


Proljeće 2012. obilježit će upadljiv novi izgled smarta fortwo, unaprijeđen svježom kombinacijom kože i tkanine u unutrašnjosti. Dobro poznat i omiljen urbani šminker na četiri kotača uskoro će voziti našim ulicama u novom izdanju.

Zahvaljujući većim rešetkama hladnjaka s integriranim logotipom, dojmljivom novom dizajnu prednjeg branika, vodoravno postavljenim LED svjetlima za dnevnu vožnju, naglašenim bočnim rubovima te izmijenjenom stražnjem braniku, znatno obnovljeni smart fortwo odiše sportskom dinamikom. Kromirani logo sada je smješten izravno na crnoj rešetki hladnjaka, a zračni otvori ispod registracijske pločice čine cjelinu, što tom malom gradskom dvosjedu daje pomalo drzak izgled. Nova, opcijska LED svjetla za dnevnu vožnju sada su raspoređena vodoravno. Uz to, nude se čak tri vrste kotača od lakog metala: smart fortwo passion dolazi s novim aluminijskim naplatcima s devet krakova, a tu su i dvije dodatne vrste aluminijskih naplataka opremljenih širokim gumama – s tri kraka i s tri dvostruka kraka. Izbor boja proširen je na sedam opcija te prvi put uključuje i antracit mat. smart fortwo BRABUS Xclusive dostupan je i u bijeloj bolji. Uz dosadašnje tri boje za platneni krov smarta cabrio (crna, crvena, plava), smart BRABUS nudi i šest drugih boja.

Iako je redizajn ponajprije bio usmjeren na vanjski dio automobila, vidljive su i promjene u unutrašnjosti. One uključuju novi, visokokvalitetni paket u kristalno sivoj boji koji se sastoji od kombinacije kože i tkanine za sjedala, kombinacije umjetne kože i tkanine za obloge na vratima te imitacije crne kože za instrumentnu ploču sa sivim štitnikom za koljena. Uz to, modeli pulse i passion imaju naglašen srebrni okvir prednje rešetke i letvica na stražnjem kraju, dok su prednji spojler, bočni rubovi i stražnji branik u boji automobila.

Zadržano je dosadašnjih pet linija opreme – pure, pulse, passion, BRABUS i BRABUS Xclusive. Također, smart fortwo i dalje će biti dostupan u verzijama coupé i cabrio te sa šest motora. Ponuda obuhvaća širok raspon modela od ekološki iznimno prihvatljivog električnog pogona u modelu fortwo electric drive i učinkovitog mikrohibridnog benzinca do moćnog turbobenzinca i štedljivog cdi turbodizelaša.

Novi model za 2012. nastavak je jedinstvene priče o uspjehu: kao automobil koji postavlja trendove, smart fortwo već desetak godina redefinira individualnu mobilnost. fortwo također kombinira odgovornost prema okolišu i visoke ekološke standarde s užitkom vožnje i zabavom za upravljačem. Uza sve to, svojim kompaktnim dimenzijama taj dvosjed zauzima manje ceste i parkirališnog prostora od bilo kojeg drugog automobila.