Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSlovenski 34. Rally Saturnus u Ljubljani i okolici idućeg vikenda

Slovenski 34. Rally Saturnus u Ljubljani i okolici idućeg vikenda


Reli se boduje za Europski rally kup, za Srednjeeuropski kup i za Prvenstvo Slovenije. Startni broj 1 ima Čeh Vaclav Pech, koji je pobjeđivao na tri posljednja izdanja Saturnus rallyja. Evo i svih potrebnih detalja.

U nedostatku domaćih relijaških zbivanja ovog vikenda, najavljujemo 34. Rally Saturnus, koji se od petka do nedjelje održava u susjednoj Sloveniji, odnosno u Ljubljani i okolici. Vozit će se 13 brzinaca dugih 193 km, a favoriti su Vaclav Pech (Evo IX R4) i Piero Longhi (Škoda Fabia S2000).

Startni broj 1 ima Čeh Vaclav Pech, koji je pobjeđivao na tri posljednja izdanja Saturnus rallyja. Ovaj put dolazi s Mitsubishijem Lancerom Evo IX po najnovijoj R4 specifikaciji. Najveći konkurent trebao bi mu biti bivši višestruki talijanski prvak Piero Longhi sa Škodom Fabijom S2000.

Na listi prijava su 63 posade. Izdvojit ćemo još domaćeg Roka Turka s Peugeotom 207 S2000, Čehe Vojtecha Štajfa i Daniela Behaleka s Imprezama, Darka Peljhana i Hermanna Gassnera s Lancerima Evo X, Asju Zupanc sa suvozačicom Blankom Kacin u Lanceru Evo IX…

Reli počinje u petak u 19.01 sati superbrzincem Stožice (3,45 km), u sportskom parku kod sjeverne ljubljanske obilaznice. U subotu se voze tri kruga po dva brzinca Hrastnik (8,48 km) i Trbovlje (15,8 km), a nedjelju su na rasporedu dva kruga po tri brzinca Janče (17,55 km), Metnaj (10,16 km) i Višnja Gora (24,6 km).

Sve informacije o reliju, raspored i mape možete naći na www.rally-saturnus.si.

Izvor: Automoto-portal.hr