Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiSlime USA – prvaci svijeta u popravku guma!

Slime USA – prvaci svijeta u popravku guma!


Slime USA – prvaci svijeta u popravku guma!Slime USA vodeći je svjetski proizvođač tekućine i setova za popravak svih vrsta guma, a proizvodnjom i razvojem navedenih proizvoda bave se posljednjih dvadeset godina. Odnedavno, ova široko primjenjiva sredstva za popravak i prevenciju bušenja guma dostupni su i na hrvatskom tržištu, pa vam ih ovim putem i predstavljamo.

Djelovanje Slime tekućine temelji se na naprednoj „Fibro-Seal“ tehnoogiji, koju su razvili Slimeovi kemičari i koja omogućava trenutno začepljivanje rupe dok se guma rotira. Sitna vlakna, polimeri i zgušnjivači u trenutku bušenja,pod pritiskom, pronalaze rupu u kojoj očvrsnu i trajno ju začepe, onemogućavajući daljnji gubitak zraka, a pokrpati će do 30 rupa od 6 mm na auto gumama i 3 mm na gumama sa zračnicom na period od najmanje dvije godine. Kasnije, probušenu možemo zakrpati na klasičan način, kada odstranimo tekućinu, a to možemo jednostavno učiniti vodom ili krpom jer je Slime topiv u vodi te je neškodljiv za ljude i okoliš.

Postoje samo dvije vrste slime tekućine, ona za gume bez zračnice (tubeless gume) i biciklističke i ostale gume sa zračnicom. Razlika je u ta dva sredstva samo u tome što je Slime za gume sa zračnicom načinjen u potpunosti od vlakana, polimera i zgušnjivača, dok se u tekućini za tubeless gume nalaze i sitni komadići recikliranih guma, koji pomažu u „transportu“ navedenih sastojaka do mjesta bušenja i integraciji s gumom.

Slime setovi vrlo su prikladni za automobile koji nemaju rezervnu gumu, a na motociklima su jedina prava pomoć u slučaju bušenja gume. Dolaskom toplijih dana na cesti su se pojavili i prvi motocikli, quadovi i bicikli, a njih će posebno obradovati činjenica da je Slime tekućinu moguće koristiti i preventivno pri brzinama manjim od 100 km/h.

Vrijedi spomenuti kako je Slime dokazan i na mnogim sportskim natjecanjima, a jedan od njihovih najnovijih uspjeha je osvajanje prvog i drugog mjesta u konkurenciji quadova na reliju Dakar, braće Marcosa i Alejandra Patronelli.

Slime USA – prvaci svijeta u popravku guma!