Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiŠkoda Superb – dolazi nam novo izdanje guzate Čehinje

Škoda Superb – dolazi nam novo izdanje guzate Čehinje


Za razliku od naše vlade, politička vrhuška u Češkoj vozi Superbice, ali ne samo zbog domoljublja, odličan je to automobil.

U W.A.G. koncernu  odavno brkaju lončiće. Prisjećam se usporedbe njemačkog AutoBilda s kraja 90-ih. Prva Octavia ukrstila je rukavice  sa Audijem A4 i odnijela  pobjedu. Da, Audi je zaista imao nešto rafiniraniju unutrašnjost i bolje vozne karakteristike, ali to nikako nije moglo premostiti ogroman cjenovni jaz između Mlade Boleslave i Ingolstadta. Isto se događa, evo, već će skoro drugo desetljeće, a najbolji primjer  je model Superb.

To je najreprezentativnija Škoda, a od svog  prvog izdanja smjestila se između Passata i Audija A6. Cijenom i izvedbom miriše na Passat, a dimenzijama na A6-icu. Superb je najbolji u  skupljim izvedbama. Uzmimo u obzir trenutni model sa 260Ks i pogonom na sve kotače. Broj manji Audi A4 sličnih karakteristika je 60% skuplji, a da ne govorim o dimenzijama sličnom Audiju A6. Shvatio bih ja da je Superb loš automobil, ali ona to nikako nije. Kada bih razmišljao glavom, bio bi to jedan od mojih 3 top automobila više srednje klase.

Nova Superbica nastavlja istim putem kao i prethodna dva modela. Dizajnom i izvedbom unutrašnjosti uvelike se oslanja na novog Passata. Također, s njime će dijeliti gotovo sve sklopove, a i cijena bi trebala slična. Dimenzijama nešto veća, kotrljat će se na 80mm dužoj platformi, a trebala bi biti i 75 kg lakša. Postavlja se pitanje, da li je Škoda bolja od Passata?

Škoda Superb 02

Ja mislim da je, ali imidž je sve, o čemu govori i cjenovna politika W.A.G. koncerna. Čekamo ženevski autosalon u ožujku kada bi trebali dobiti više informacija, a prvi testovi će nam otkriti sve…