Testovi


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTestoviŠkoda Rapid 1.2 TSI Ambition [TEST]
Škoda Rapid 1.2 TSI Ambition [TEST]

Škoda Rapid 1.2 TSI Ambition [TEST]


Škoda Rapid je kompaktna limuzina koja je prvi puta predstavljena na salonu automobila u Pekingu tijekom travnja 2012. godine. Kasnije iste godine, u rujnu 2012. godine održana je službena prezentacija modela na salonu automobila u Parizu.

Već se prije službenog predstavljanja dosta pisalo o nadolazećem modelu koji će pratiti filozofiju veće Octavije uz pristupačniju cijenu. Možemo reći kako se dosta nade polaže u ovaj model, ipak tržište kompaktnih limuzina u B segmentu (cjenovno pristupačnijih) uzima sve više maha, kako zbog ekonomske situacije, tako i zbog načina života. Tako je Škoda Rapid od centralnog značaja za strategiju rasta češkog proizvođača.

Prodaja je krenula krajem 2012., dok se na svim dostupnim tržištima Škoda Rapid našao početkom 2013. godine. Prodaja je već u samom startu dobro krenula, ipak su ljudi dobro prihvatili „limuzinski“ oblik automobila sa petorim vratima. Ipak na taj način dobivaju praktičan automobil sa velikim prtljažnim prostorom i izgledom klasične limuzine. Kod nas se Škoda Rapid može dobiti u ukupno 18 verzija. Tu su tri paketa opreme (Active, Ambition i Elegance) i šest različitih motora (4 benzinca i 2 dizelaš). Motorizacija kreće sa početnim 1.2-litrenim MPI agregatom sa 75 KS. Nastavlja se sa 1.2-litrenim TSI sa 86 i 105 KS. Od dizelaša tu je 1.6-litreni TDI motor sa 90 i 105 KS. Top ponudu čini 1.4-litreni TSI benzinac sa 120 konja. Mi smo testirali model opremljen 1.2-litrenim TSI motorom (86 KS) i Ambition paketom opreme.

Škoda Rapid 1.2 TSI Ambition [TEST]

Prvi pogled u kabinu otkriva korijene dizajna. Odmah se vidi djelo VAG-ovih dizajnera koji su tijekom posljednjih godina „pročistili“ dizajn kako bi ergonomiju doveli do najvišeg nivoa. Jednostavne linije prevladavaju kompletnom kabinom, a tek se na dodir osjeti štednja u odnosu na veću Octaviju. Nema mekanih materijala, kompletna konzola napravljena je od tvrde plastike. Materijali jesu jeftiniji, ali je obrada istih solidno odrađena. U kabini se ne čuje često škripanje plastike, što je u B segmentu jeftinijih modela prava rijetkost. Sve u svemu kabina izgleda lijepo, ali istovremeno dosta „hladno“.

Spomenuta ergonomija je na visokoj razini i tu nemamo zamjerki. Sve je vozaču nadohvat ruke i tamo gdje se očekuje. Pozicija sjedenja je nešto niža nego očekujemo, što je dobro za bolji osjećaj za upravljačem. Dobru poziciju za upravljanje nije teško naći, sjedalo se pomiče i po visini, a upravljač je teleskopski. Sjedala su dovoljno velika i za krupnije ljude, jedino što je nama nedostajalo je malo više bočnog oslonca.

Škoda Rapid 1.2 TSI Ambition [TEST]

Ono najbolje kod ovog automobila jest prostranost. Bez obzira na komapktne dimenzije, Škoda Rapid nudi dovoljno prostora sprijeda i straga. Stražnja klupa bez poteškoća prima dvije odrasle osobe bez stiskanja. Imati će dovoljno prostora za koljena i za glavu. Tu je i veliki prtljažni prostor koji nudi čak 550 litara zapremine, odnosno 1.490 litara sa spuštenim naslonima.

Testirani 1.2-litreni turbobenzinski motor razvija 86 KS i 160 Nm okretnog momenta. Iako se radi o relativno malom motoru, ne osjeti se slabašnost prilikom vožnje. Od VW-ovih TSI agregata valja očekivati uvijek više, a tako se i ovaj mališan i ponašao. Bez problema ubrzava 1.155 kg teški Rapid do 100 km/h za 11,8 sekundi uz maksimalnu brzinu od 183 km/h (test: 176 km/h). Ono najbolje jest dobro odmjerenost motora i mjenjača. U kombinaciji sa 5-stupanjskim ručnim mjenjačem ovaj se automobil vozi dinamično, ali i štedljivo. Dinamičnost jamči i nisko dostupan okretni moment (od 1.500 o/min), ipak je start kod malih motora najčešće najproblematičniji. Sve je to rezultiralo prosječnom potrošnjom od 7,2 litre na 100 prijeđenih kilometara. Vjerujemo kako bi se potrošnja mogla još spustiti ugradnjom mjenjača sa 6 stupnjeva prijenosa, ali i testirani mjenjač svoj posao obavlja i više nego dobro.

U vožnji se Škoda Rapid kompaktna limuzina ponaša sasvim pristojno. Podvozje je odlično, dobro reagira i na nagle promjene smjera. U gradu sve neravnine prolazi bez većih problema, jedino se na ležećim policajcima osjeti više ljuljanja. Na otvorenim prometnicama se Škoda Rapid ipak najljepše vozi. Kod „oštrijih“ zavoja se karoserija malo više naginje, ali sve u granicama normalnog. Kod pretjerivanja dolazi do podupravljanja, ali ne toliko koliko smo očekivali. Ponajprije zbog bolje raspodjele težine. Uputite li se na put sa Škodom Rapid, nećete žaliti za većim limuzinama. Putovanja su ugodna i ne umaraju. Dobra je preglednost koja je uvijek bitna zbog sigurnosti. Kada smo već kod sigurnosti, spomenuti ćemo i kako je Škoda Rapid serijski opremljen ESP sustavom, a postigao je maksimalnih 5 zvjezdica na EuroNCAP testu sigurnosti.

Moram priznati kako je mene Škoda Rapid ugodno iznenadila. Pogotovo kada pogledamo konkurenciju, uvijek se nameće mišljenje kako u B segmentu nema lijepih limuzina (uz par izuzetaka). Škoda je zaista napravila odličan posao sa Rapidom, ipak će sada obitelji koje više naginju kupnji njemačkih automobila moći dobiti povoljnu i sigurnu limuzinu bez prevelikog zaduživanja. Osnovna Škoda Rapid može se dobiti po cijeni od 98.000 kn, dok ćete za model poput testiranog morati izdvojiti 103.000 kn. I za kraj zahvaljujemo generalnom zastupniku Škode za Hrvatsko tržište, tvrtki Porsche Croatia d.o.o. na ustupljenom test vozilu.

Izvor: Auto-info.hr