Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiŠkoda Octavia RS – dosad najbrži kompanijn Octavia model spreman za Goodwood Festival of Speed

Škoda Octavia RS – dosad najbrži kompanijn Octavia model spreman za Goodwood Festival of Speed


Ovaj festival ekstremnih automobila održava se u Velikoj Britaniji 10. srpnja, a na njemu će se pojaviti i nova i najbrža serijska Octavia svih vremena – nova ŠkodaOctavia RS.

Nova Octavia RS ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,8 sekundi te postiže maksimalnu brzinu od 248 km/h (limuzina sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem). Prodaje nove ŠKODA Octavije RS počinje na europskim tržištima u srpnju, a najprije na tržištu Velike Britanije.

Dva nova motora osiguravaju snagu nove ŠKODA Octavije RS. Ispod poklopca možete dobiti dvolitreni benzinski motor sa 162 kW (220 KS) ili dvolitreni dizelski motor sa 135 kW (184 KS). 2,0 TSI benzinski motor u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ubrzava Octaviju RS Limousine od 0 do 100 km/h za samo 6,8 sekundi.

Maksimalna brzina sada iznosi 248 km/h, dakle 6 km/h više u odnosu na Octaviju RS druge generacije. S novim 2,0 TDI dizelskim motorom Octavia RS uspijeva ubrzati od 0 do 100 km/h za 8,1 sekundu, a njezina maksimalna brzina iznosi 232 km/h (limuzina sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem).

U usporedbi s Octavijom RS druge generacije novi motori donose veću snagu uz istovremeno smanjenje potrošnje za čak 19 posto. Start-stop sustav i rekuperacija energije kočenja dio su serijske opreme. Za oba motora su opcionalno na raspolaganju ručni mjenjač ili DSG mjenjač s dvostrukom spojkom, svaki sa šest stupnjeva prijenosa.

Izvor: Auto-info