Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSimona De Silvestro u Sauber F1 timu, a od sezone 2015 i kao vozačica?
Simona De Silvestro

Simona De Silvestro u Sauber F1 timu, a od sezone 2015 i kao vozačica?


Mlada Švicarka dobila je priliku u domaćem Sauber timu. Simona De Silvestro osim prirodne ljepote ima i izvrstan vozački talent, a cilj joj je postati Sauberova vozačica.

Prema posljednje dostupnim informacijama  Simona De Silvestro  u švicarski Sauber F1 tim ulazi kao pridružena vozačica, a sudjelovat će u posebnom pripremnom programu za dobivanje takozvane “super licence”. Ako bude sve u redu, ima velike šanse uskočiti u jedno od vozačkih mjesta u Sauber timu u idućoj sezoni 2015 Formule 1.

25-godišnja Švicarka će testiranja odrađivati na stazi i simulatoru, sudjelovat će u fizičkim i mentalnim pripremama. No, Simona De Silvestro nije od jučer. Već 4 godine sudjeluje u IndyCar natjecanju i bila je vrlo zapažena. Ova kombinacija u Sauber F1 timu je vrlo zanimljiva, jer je na čelu tima Monisha Kaltenborn. Kada bi dobili i žensku vozačicu, bilo bi to itekako zanimljivo.

Simona De Silvestro

“Ovo je veliki korak u mojoj karijeri i ostvarenje snova – biti u tako velikom timu”, rekla je kratko Simona De Silvestro.

Bolji poznavatelji Formule 1 znaju kako Simona nije prva žena za upravljačem F1 bolida. Prva žena vozač bila je Maria Teresa De Filippis, koja se natjecala u sezonama 1958-1959. Spomenimo i Susie Wolff iz Škotske koja je bila Williamsov razvojni vozač, kao i María de Villota koja je testirala bolide za Marussiju.

Podsjetit ćemo vas kako će boje Sauber F1 tima braniti Adrian Sutil i Esteban Gutiérrez u ovogodišnjoj sezoni, dok je Giedo van der Garde rezervni vozač.

Više o lijepoj Simoni De Silvestro potražite na njenim službenim stranicama.