Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliShelby GT350 – nastao na temelju Ford Mustanga GT, ali je još jači i brži!

Shelby GT350 – nastao na temelju Ford Mustanga GT, ali je još jači i brži!


Shelby American, kompanija koju je osnovao nedavno preminuli Carroll Shelby, predstavila je svoj novi trkaći uredak – sportsku jurilicu pod nazivom Shelby GT350.

Inače, prije nego analiziramo ovaj automobil, moramo se sjetiti gospodina Carrolla Shelbyja, sjajnog automobilskog vizionara koji stoji iza legendarnog modela Cobra. Više o Carrolu Shelbyju pročitajte u našem prijašnjem članku koji je posvećen njegovom životu, radu i razvoju auto industrije.

Za sve one kojima obični Mustang GT jednostavno nije dovoljno atraktivan i brz, Shelby America pripremila je paket koji nudi različita poboljšanja, a dostupan je za kupe i kabriolet izvedbe.

Svaki vlasnik može dobiti Recaro sportska sjedala, redizajnirane alu naplatke i birati iz širokog spektra boja za svoj automobil. Za one zahtjevnije u ponudi je panoramski krovni otvor, snažnije kočnice i mnoštvo drugih detalja za personalizaciju Mustanga.

Ispod poklopca motora krije se 5.0 litreni V8 motor snage 430 konja, a uz ugradnju superchargera snagu je moguće podići na 525 ili 624 konjske snage. Serijski Shelby GT350 dolazi s manulanim mjenjačem, a opcionalno je moguće dobiti i automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. Proizvodnja će biti limitirana na 350 primjeraka, a cijena prerade iznosi 26.995 dolara i ne uključuje cijenu Mustanga GT.

Na videu niže nje najnoviji Shelby GT350, nego prethodni model Ford Mustang Shelby Gt350, ali će vam dati vjernu sliku u kojem je smjeru razvijen novi model. A tek paljenje guma… 🙂

Izvor: Automoto-portal.hr