Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiShelby Cobra slavi 50. rođendan posebnom ograničenom serijom roadstera

Shelby Cobra slavi 50. rođendan posebnom ograničenom serijom roadstera


Shelby American predstavio je posebno izdanje kultnog roadstera Cobra, kojim se obilježava 50. godišnjica proizvodnje. Automobil simboličnog naziva 50th Anniversary 427 Cobra bit će napravljen u 50 primjeraka.

Zlatnu godišnjicu poznati sportski automobil obilježit će sa specijalnom edicijom, a u ponudi su dvije slavljeničke verzije – sa aluminijskom karoserijom ili karoserijom od fiberglassa. Sukladna tome je i boja auta, srebrno- aluminijska ili plava, u oba slučaja s bijelim linijama preko haube i poklopca prtljažnika.

U odnosu na običnu Cobru ovaj će model imati i oznake da se radi o slavljeničkoj ediciji, posebno izrađene ‘urice’, vinilna sjedala i premium materijale u unutrašnjosti. Dobio je i trkaće kočnice te 15-colne kotače. Brojka 427 označava obujama motora u kubnim inčima, odnosno 7 litarskog V8 monstruma, ali nije specificirano s koliko konjskih snaga će raspolagati.

Cijena auta s karoserijom od fiberglassa starta od 119.995 dolara (bez motora i mjenjača), dok aluminijski košta 179.995 dolara.