Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSergio Perez – Checo i njegovi prvi dani u McLaren F1 timu u slici i video prilogu

Sergio Perez – Checo i njegovi prvi dani u McLaren F1 timu u slici i video prilogu


Talentirana mlada nada, Meksikanac Sergio Perez, pokazao je prošle sezone u Suberu koliko je brz i sposoban. Nije niti čudo što ga je za svoj tim vrbovao veliki McLaren za ovogodišnju sezonu.

Mnogi se sigurno pitaju hoće Checo biti dobar kao Lewis Hamilton, na čije je mjesto i došao teško je u ovom trenutku reći. Ali sigurno je kako će McLaren ove sezone imati vrlo konkurentan bolid i kako će napadati sam vrh, kao i uvijek. Prošle su sezone završili na 3. konstruktorskom mjestu, Ferrari im je pobjegao za samo 22 boda što nije puno.

Može li Sergio Perez iskoristiti prednost većeg i boljeg F1 tima, saznat ćemo vjerojatno već na testovima i na prvoj utrci koja se vozi u Australiji 17. ožujka. Spomenimo kako je Lewis Hamilton, koji je u McLArenu od svoje 13. godine, prešao u Mercedes-AMG tim u kojem će biti do kraja sezone.

U stvari, možemo reći kako će i ovogodišnja sezone Formule 1 biti itekako zanimljiva, upravo i zbog zanimljivih prelazaka pojedinih vozača. Kako će se ex-Sauberovac Sergio Perez snaći u paru s Jensonom Buttonom, vidjet ćemo uskoro. I Hamilton i Button su nedavno u McLarenu bili svjetski prvaci, može li i Perez napraviti isto? Vjerujemo da i o tome razmišlja, a mi mu želimo da to i ostvari… 🙂