Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastien Ogier s pola minute prednosti okončao drugi dan Švedskog rallyja

Sebastien Ogier s pola minute prednosti okončao drugi dan Švedskog rallyja


Drugog dana Švedskog rallyja vozilo se sedam brzinskih ispita, a na pet je najbrži bio Sebastien Ogier u Volkswagenu, sakupivši ukupno 31 sekundu prednosti ispred Loeba.

Nakon što je Sebastien Loeb pobijedio na superbrzincu u Karlstadu u četvrtak navečer, kontrolu je u petak preuzeo njegov mlađi sunarodnjak Ogier za upravljačem VW Pola R WRC. Pobjedom na drugom brzinskom ispitu preuzeo je vodstvo, a nakon toga je dominantnom vožnjom stalno povećavao prednost. S ukupno pet osvojenih brzinaca završio je dan s 31,4 sekunde prednosti ispred Loeba. Njemu pak za vratom puše drugi Volkswagenov vozač Jari-Matti Latvala, sa samo 1,7 sekundi zaostatka.

Na četvrtom je mjestu Norvežanin Mads Ostberg s Fordom, koji sa zarađenih 20 sekundi penalizacije zaostaje za Ogierom 42,3 sekunde, dakle bez kazne je bržio od Loeba i Latvale. Kažnjen je zbog kašnjenja na vremensku kontrolu prije trećeg brzinca, jer je morao popravljati motor koji je ‘zakuhao’.

Tragičar dana je Citroenov vozač Mikko Hirvonen, koji je već na drugom brzincu pri velikoj brzini izletio s ceste. Duboki snijeg je spriječio oštećivanje auta, ali za iskopavanje mu je trebalo više od 24 minute, pa je na kraju dana Hirvonen na 30. mjestu.

Poredak nakon drugog dana: 1. Ogier/Ingrassia (Volkswagen) 1:16:00.1, 2. Loeb/Elena (Citroen) +31.4, 3. Latvala/Anttila (Volkswagen) +33.1, 4. Ostberg/Andersson (Ford) +42.3, 5. Novikov/Minor-Petrasko (Ford) +1:11.7, 6. Tidemand/Floene (Ford) +1:22.1, 7. Hänninen/Tuominen (Ford) +1:49.5, 8. Neuville/Gilsoul (Ford) +2:00.2, 9. Solberg/Axelsson (Ford) +3:25.9, 10. Prokop/Ernst (Ford) +4:43.3