Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastien Ogier pobjednik ADAC Rally Deutschland, brži od Loeba

Sebastien Ogier pobjednik ADAC Rally Deutschland, brži od Loeba


Sebastien Ogier u Citroenu DS3 WRC pobjednik je ADAC Rallyja Deutschland, čime je prekinuo niz od čak osam pobjeda na tom reliju koje je ostvario njegov momčadski kolega i aktualni prvak Sebastien Loeb. Iza drugoplasiranog Loeba treće je mjesto osvojio Dani Sordo u Miniju.

Posljednjeg dana relija vozilo se pet brzinskih ispita. Vodeći Ogier vozio je opušteno, ne riskirajući grešku, jer je znao da ne može izgubiti ogromnu prednost ispred Loeba. Ni Loeb nije riskirao, jer Ogiera nije mogao stići, a nitko nije ugrožavao njegovo drugo mjesto, no ipak je uspio pobijediti na tri brzinska ispita, uključujući i Power Stage.

Mikko Hirvonen u Fordu Fiesti RS WRC nadao se da će dostići Danija Sorda na trećem mjestu, no iskusni Španjolac pokazao je da Mini na asfaltu funkcionira odlično i sačuvao je mjesto na podiju.

Sreće nije imao drugi tvornički vozač Minija Kris Meeke. Najprije ga je Petter Solberg uspio prestići i uzeti mu peto mjesto, a na pretposljednjem brzincu automobil ga je iznevjerio i pokvario se, pa je Irac izgubio sve što je tri dana gradio.

Zbog Meekeovog peha profitirali su preostali osvajači bodova – Kimi Raikkonen (Citroen), Henning Solberg (Ford), Armindo Araujo (Mini), Peter Van Merksteijn (Citroen) i Dennis Kuipers (Ford).

U S-WRC kategoriji s 12. mjesto generalke pobjednik je Estonac Ott Tanak u Fordu Fiesti S2000. S velikim zaostacima drugo i treće mjesto osvojili su Kataranin Nasser Al-Attiyah i Mađar Frigyes Turan. Finac Juho Hanninen je s četvrtim mjestom osvojio vrijedne bodove koji su ga ostavili na prvom mjestu bodovnog poretka.

Poredak na kraju relija:
1. Sebastien OGIER (Citroen DS3 WRC) 3:32:15.9
2. Sebastien LOEB (Citroen DS3 WRC) +39.8
3. Dani SORDO  (Mini JCW WRC) +1:55.6
4. Mikko HIRVONEN (Ford Fiesta RS WRC) +2:43.7
5. Petter SOLBERG (Citroen DS3 WRC) +3:48.0
6. Kimi RÄIKKÖNEN (Citroen DS3 WRC) +7:24.6
7. Henning SOLBERG  (Ford Fiesta RS WRC) +7:45.9
8. Armindo ARAÚJO (Mini JCW WRC) +9:29.8
9. Peter VAN MERKSTEIJN (Citroen DS3 WRC) +10:01.6
10. Dennis Kuipers (Ford Fiesta RS WRC) +10.09.0

Izvor: Automoto-portal.hr