Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastien Loeb vozit će na otvorenju sezone utrka na ledu

Sebastien Loeb vozit će na otvorenju sezone utrka na ledu


Sebastien Loeb okušat će se opet i u utrkama na ledu. Vozit će Citroen DS3 na otvorenju sezone Andros Trophyja u Val Thorensu 6. i 7. prosinca.

Deveterostruki svjetski prvak u reliju Sebastien Loeb i aktualni vozač Citroena u WTCC-u ne može se pomiriti s krajem natjecateljske sezone, pa je najavio još dvije utrke do kraja godine. Vozit će na otvorenju sezone utrka na ledu (Andros Trophy) u Val Thorensu 6. i 7. Prosinca, a prije toga će sa suprugom Severine nastupiti na Rallye du Var od 28. do 30. studenog.

Utrke na ledu (Andros Trophy) nisu baš poznate kod nas, iako se njima bave i neki od najpoznatijih vozača na svijetu. Primjerice legendarni Alain Prost triput je bio prvak, a Yvan Muller osvojio je čak 10 titula prvaka. Među aktualnim natjecateljima je bivši F1 vozač Olivier Panis.

Andros

Loeb je jednom nastupio u egzibicijskoj vožnji 2006. na Stade de France u Parizu s Citroenom C4 WRC, a ovaj put vozit će Citroen DS3 za ekipu Sainteloc Racing. Prvenstvo utrka na ledu uz prvu utrku u Val Thorensu sastoji se od još šest utrka.

Loeb će prije utrkivanja na ledu sjesti još jednom u relijaški Citroen DS3 WRC, na 60. Rallye du Var. Uz njega će biti supruga Severine, a bračnom paru ovo je utrka na kojoj su već nekoliko puta zajedno nastupili.