Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastien Loeb u Peugeot 208 T16 Pikes Peak bolidu uskoro na najpoznatijoj brdskoj utrci

Sebastien Loeb u Peugeot 208 T16 Pikes Peak bolidu uskoro na najpoznatijoj brdskoj utrci


Uvijek u potrazi za novim izazovima, deveterostruki svjetski prvak u reliju Sebastien Loeb i Peugeot Sport idu u napad na Pikes Peak International Hill Climb, najvišu brdsku utrku na svijetu.

Francuski šampion 30. lipnja počet će svoju vožnju, a cilj je na 4301 m nadmorske visine. Upravljat će modelom Peugeot 208 T16 Pikes Peak, koji je osmislio Peugeot Sport. Ovo će biti veliki povratak francuskog tima u Colorado, nakon legendarnih pobjeda 1988. i 1989. godine.

I sama najava ovog ambicioznog projekta, prije gotovo 20 dana, već je bila događaj. Sad je vrijeme za prelazak na novu fazu ove avanture izvan svih pravila, koja nije ništa manje važna: pronalaženje automobila koji će Sébastiena Loeba možda dovesti do prestižne pobjede. Izgled Peugeot 208 T16 Pikes Peak nadahnut je serijskim modelom te ekskluzivno osmišljen za ovu utrku, koja predstavlja specifičan tehnički izazov.

Kako bi ispunio taj izazov, 208 T16 Pikes Peak je beskompromisan. Sudjeluje u klasi Unlimited, kraljevskoj kategoriji koja ostavlja veliku slobodu inženjerima. Istraživački odjel uzeo je u obzir sve parametre ove legendarne američke utrke (najstarije nakon utrke 500 milja Indianapolisa), posebno poznate po teškoj, zavojitoj stazi i velikoj nadmorskoj visini.

Peugeot se može osloniti na svoje golemo iskustvo. Francuski tim već je ostavio trag na ovoj utrci «do oblaka» kad je model 405 T16 dva puta zaredom, 1988. i 1989., pobijedio, i to s vozačima Arijem Vatanenom i Robbyjem Unserom. Film «Climb dance», u kojem su vjerodostojno prikazane kritične situacije ove utrke, duboko je potresao gledatelje, posebno Sébastiena Loeba.

Iako neko vrijeme nije sudjelovao na svjetskom natjecanju u reliju, kojim je dominirao gotovo desetljeće, Sébastien Loeb počinje osvajati nove horizonte. Trenutačno je uključen u utrke GT World Series, no nije dugo oklijevao i prihvatio je ponudu za sudjelovanje u mitskoj utrci kao nagradu. On obično ne vozi utrke u kojima mora osvojiti 156 zavoja bez upotrebe navigacije. Također, riječ je o stazi gdje u manje od 20 km razlika u nadmorskoj visini doseže 1500 metara, dok se cilj nalazi na 4301 m nadmorske visine. Francuski prvak pronašao je izazov dostojan svog talenta.

Peugeot 208 T16 Pikes Peak se predstavlja !
Agresivan, divlji, profinjen… Peugeot 208 T16 Pikes Peak 30. lipnja prihvaća izazov i kreće u borbu na najvišoj utrci na svijetu, otkriva svoje moći i doima se kao jak igrač.

Sa Sébastienom Loebom za upravljačem, Peugeot 208 T16 Pikes Peak predstavlja svoj specifičan izgled. «Proporcije trkaćeg automobila umnogome se razlikuju od serijskog modela Peugeot 208», objašnjava Michael Trouvé, voditelj za dizajn u Stilskom centru marke Peugeot. «Taj odmak otkriva snažan automobil. Peugeot Sport poslao nam je tehničke upute: širinu, visinu karoserije, položaj kotača, položaj motora i mi smo ovdje pokušali realizirati ekstremni primjerak modela 208 », dodao je.

Lui i Attila Bocsi dali su svoj doprinos i potpisali ovaj jedinstveni dizajn. «Lavovi za utrke često su dizajnirani i modelirani sa stilom, a ne samo osmišljeni s ciljem da prolete zrakom i ostave nas bez daha», ističu. «Peugeot 208 T16 Pikes Peak nastavlja ovu tradiciju i integrira karakteristike modela 208, automobila koji predstavlja novu generaciju vozila za Peugeot. S velikim ponosom dajemo svoj doprinos ovoj avanturi, tim više što smo imali malo vremena za osmišljavanje dizajna. Zeleno svjetlo dobili smo u studenome, a  projekt je trebao biti gotov u veljači», dodali su dizajneri.

Naravno, aerodinamičnost automobila nije žrtvovana na račun stila. Tim stilista, koji je smješten nekoliko kilometara od odjela Peugeot Sport, dostojno je slijedio faze sklapanja vozila. «Stražnji spojler preuzet je od modela 908, pobjednika utrke 24 sata Le Mansa, te zajedno s razdjelnikom čini dva ekstremna dijela koja vozilu daju moćan i ‘zvjerski’ izgled. Zadivljen sam ljepotom dijelova ispod karbonske karoserije!»

Preostaje nam da vidimo što sve Peugeot 208 T16 Pikes Peak skriva ispod poklopca motora. I koji će biti rezultat. Još malo strpljenja…

PIKES PEAK: LEGENDARNA UTRKA
Prava groznica. U srpnju 1858. otkriveno je zlato u srcu Colorada. Gotovo sto tisuća avanturista pohrlilo je u planine Pikes Peak u potrazi za bogatstvom, simbolom njihovih najluđih snova. Nakon mnogo razočaranja, vrh stijena ponovno je pronašao mir karakterističan za nacionalni park. Ipak, jednom godišnje na Pikes Peaku ponovno vlada groznica poput one zlatne (Gold rush).

Kad je 1916. godine dovršena staza koja vodi do vrha, nova vrsta avanturista kreće u bjesomučnu potragu. Potragu za slavom. Danas ih ima više od stotinu i pedeset za upravljačem ponekad nevjerojatnih vozila. Bore se u utrci Pikes Peak International Hill Climb, najvišoj brdskoj utrci na svijetu i najstarijoj američkoj utrci nakon 500 milja Indianapolisa. Nazvana «utrkom do oblaka», ima jednostavan princip: svatko ima šansu voziti cestom koja vijuga kroz planinu i doći do vrhunca koji se nalazi na 4301 metru nadmorske visine što je brže moguće! Na bravuroznoj stazi dugoj 20 kilometara vozači se suočavaju sa sudbinom.

Start je na 2800 metara nadmorske visine. Natjecatelji trebaju prevladati visinsku razliku od 1400 metara, što uzrokuje nedostatak kisika. To je izazov za motore, koji mogu izgubiti do 30 % snage, ali i za vozače, koji trebaju uložiti dodatan napor i svladati ekstremne uvjete. Nema mjesta za oduševljenje kad se prelazi 156 zavoja iznad provalija. Potrebna je ekstremna spretnost i pozorna priprema. Veliku ulogu imaju sreća te viša sila!

U posljednjih nekoliko godina zemljani dio staze se asfaltira. U 2012. godini predstavljena je potpuno asfaltirana staza. Bez iznenađenja, rekord je srušio Rhys Millen (s Hyundai Genesis Coupéom) s najboljim rezultatom – 9’46’’164, odnosno dva puta brže nego tijekom prvog uspona 1916.

Između automobila, motocikala, popratnih vozila i kamiona, više od dvadeset kategorija je prihvaćeno na početku, a najistaknutija je klasa Unlimited u kojoj će sudjelovati Peugeot 208 T 16 Pikes Peak i Sébastien Loeb. Mnogo probnih vožnji omogućuje natjecateljima da se upoznaju sa stazom, dio po dio. Jedina prilika kada mogu upoznati cijelu stazu je… na dan utrke !

Legendarna utrka Pikes Peak ukratko
• 156 zavoja
• 19,9 kilometara (danas potpuno asfaltirani)
• nadmorska visina na startu : 2865 m
• nadmorska visina na cilju: 4301 m
• rekord utrke: 9’46’’164 (Rhys Millen s Hyundai Genesis Coupéom)
• godina osnivanja: 1916.; ovogodišnja utrka je 91.
• 1984. prvi put sudjeluju europski vozači
• Peugeot, s vozačima Arijem Vatanenom i Robbyjem Unserom, pobjeđuje 1988. i 1989.
• 1989. premijera filma «Climb dance» Jean-Louis Moureya o pobjedi Ari Vatenena 1988.
• 2011., Nobuhuro «Monster» Tajima (Suzuki SX4) prvi je natjecatelj koji je stazu prošao za manje od 10 minuta (9’51’’278)

Program za 2013:
• 25. lipnja (5.30 – 8.30): službena probna vožnja • 26. lipnja (5.30 – 9): službena probna vožnja • 27. lipnja (5.30 – 9): službena probna vožnja • 28. lipnja (5.30 – 9): službena probna vožnja • 30. lipnja (8 sati): početak utrke.
Dodatne obavijesti na : http://www.ppihc.com