Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastien Loeb testirao trkaći Peugeot 208 T16 Pikes Peak i rekao – ovo je raketa!

Sebastien Loeb testirao trkaći Peugeot 208 T16 Pikes Peak i rekao – ovo je raketa!


Deveterostruki svjetski prvak u reliju Sébastien Loeb imao je priliku isprobati Peugeot 208 T16 Pikes Peak s kojim će se natjecati 30. lipnja na najvišoj utrci na svijetu. Prvo dojmovi  o zvijeri od 875 konja su izvanredni.

Kada je helikopterom sletio pokraj visoko osigurane staze u La Ferté-Vidame u sjeverozapadnoj Francuskoj, Sébastien Loeb mislio je da je ondje zbog rutinske probne vožnje. Nakon samo nekoliko krugova shvatio je da je ovo nešto drugo… «Peugeot 208 T16 Pikes Peak je raketa! Tako je moćan! Na početku sam bio zadivljen pri svakoj promjeni brzine. Toliko je brutalan. Potrebno je malo vremena za prilagodbu kako bi se moglo predvidjeti što slijedi. Brzo sam se na to naviknuo, ali u početku je zaista zbunjujuće.»

Prve probne vožnje za upravljačem 208 T16 Pikes Peak nisu ostavile francuskog vozača ravnodušnim, iako je iskusan kad je riječ o snažnom osjećaju u vožnji. «Nikad nisam vozio automobil koji tako ubrzava», istaknuo je, «u nižim brzinama bolid Formule 1 nikad ne oslobađa svu svoju snagu, a ovdje čim si u prvoj brzini: bam, bam, bam… s pogonom na četiri kotača i turbom vuče odmah. U tren sam u šestoj brzini i vozim 240 kilometara na sat.» Potvrda: zahvaljujući ubrzanju od 0 do 100 km/h u 1’’8, Peugeot 208 T16 Pikes Peak ostavlja «slabi» bolid Formule 1 na startnoj poziciji.

Nije samo ubrzanje oduševilo fenomenalnog prvaka: «Kočnice su također impresivne zahvaljujući aerodinamičkoj podršci i širokim gumama», kaže on. «U stvari, 208 je spoj najboljeg od najboljeg: mnogo aerodinamike kao u Formuli 1, široke gume kao na prototipu, diferencijal kao na WRC utrkama…», dodao je. Ukratko, spoj koji ti daje krila…

Vrlo brzo su se ove galopirajuće probne vožnje Sébastienu Loebu pretvorile u jedinstven doživljaj. «Isprobao sam različite tipove trkaćih automobila, ali ovdje doživljavam potpuno nove emocije, različite od svega što sam doživio. Kad je riječ o ubrzavanju i kočenju, ovaj model je više bolid Formule 1 nego vozilo za reli. Po ponašanju isto tako, jer izvrsno prianja uz podlogu. Pogon na četiri kotača pridonosi stabilnosti vozila… To je zaista učinkovito i ima veliki potencijal», izjavio je.
Takvu zvijer za utrke treba, naravno, ukrotiti. Nema govora da će Sébastien Loeb prepustiti dominaciju ovoj zvijeri, upravo suprotno… Osvojio je devet naslova svjetskog prvaka u reliju pa se osjeća kao krotitelj željezne ruke i bogatog iskustva: «Vozit ću postepeno jer staza nije široka i nema skretanja sa staze. Ne znam gdje su njegove granice. Vožnja po stazi bit će važna kako bismo saznali gdje se nalazimo i da utvrdimo svoje potencijale. Naposljetku, izazov je upravo u tome da učinimo više, a ne da se samo popnemo na Pikes Peak. Zato treba raditi, vježbati…»

Treba se suočiti s vrhom planine! Kako doći do cilja na 4301 metru nadmorske visine? Sébastien Loeb morat će kontrolirati svoj temperament. Kako izbjeći sve zamke duž 20 kilometara ovoga vrtoglavog uspona? To zahtijeva savršenu suradnju francuskog prvaka i njegova moćnog stroja.

Kako bi to omogućio, tim Peugeot Sport sve je isplanirao do detalja. Probne vožnje na stazi, na cesti i na visini čine pripremnu etapu ovog izvanrednog projekta koji najviše motivira svjetskog prvaka u reliju: «Jedva čekam da u Coloradu sjednem za upravljač Peugeota 208 T16 Pikes Peak!». Strpljenja, Sébastiene… Još samo malo manje od dva mjeseca do starta.

Kao i uvijek, našim posjetiteljima nudimo više. Svakako pogledajte i video s prvih testiranja.