Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastien Loeb se nakon pauze od godinu dana vraća u Citroen tim u WRC prvenstvo?

Sebastien Loeb se nakon pauze od godinu dana vraća u Citroen tim u WRC prvenstvo?


Šef Citroen Racing tima Yves Matton je najavio kako će prije relija u Finskoj, a koji se vozi u kolovoz, razgovarati sa Sebastienom Loebom o tome hoće li možda voziti još koju utrku u drugom dijelu sezone.

Podsjetimo se, deveterostruki svjetski prvak je posljednjih devet godina dominirao svjetskim reli prvenstvom i jednostavno vladao WRC scenom gotovo bez konkurencije. Samo mu je jednu sezonu zaprijetio Mikko Hirvonen (tada u Fordu) i sezonu završio samo s bodom zaostatka.

Očito je da Citroenu nedostaje Loeb, jer su ove sezone poprilično potonuli. Tek što su se pojavili, primat su preuzeli Volkswagenovi vozači Sebastien Ogier (ex-Citroen) i Jari-Matti Latvala (ex-Ford). I na ljestvici konstruktora dominantan je Volkswagen Motorsport tim ispred Citroena.

U Citroenu se nadaju kako će uspjeti nagovoriti Loeba da vozi barem jednu ili dvije utrke više nego što je planirao ove sezone. Veliku ulogu u svemu tome odigrat će i sam Citroen kao kompanija, jer su najavili ulazak u WTCC ligu, gdje bi vozio i sam Loeb. Podsjetimo se i kako letećeg Francuza čeka još jedan veliki događaj, a to je legendarna brdska utrka Pikes Peak u američkom Coloradu, gdje svi očekuju Loebovu pobjedu.

Naravno, mnogi postavljaju i pitanje hoće li se Loeb vratiti u WRC prvenstvo. Odgovor je jednostavan – ako Citroen uđe iduće sezone u WTCC i Loeb bude vozio za njih (a to će medijski itekako biti popraćeno!) tada ga sigurno nećemo gledati u WRC-u.