Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastien Loeb briljirao na reliju u Argentini i zabilježio osmu WRC pobjedu za Citroen

Sebastien Loeb briljirao na reliju u Argentini i zabilježio osmu WRC pobjedu za Citroen


Majstor Seb je ponono pokazao kako je klasa za sebe. Čim je Loeb na stazi, pobjeda je gotovo sigurno u džepu. Reli utrka u Argentini bila je i posebno emocionalna za njega, nije ih skrivao.

Aktualni svjetski prvak je, kako sada stvari stoje, odvezao svoju posljednju reli utrku na makadamskom terenu. Iako je sve naizgled izgledalo glatko, postigao je prednost od tek 55 sekundi ispred drugoplasiranog Sebastiena Ogiera u VW Polu i tako mu prekinuo niz od tri uzastopne pobjede.

Ovo je Loebu 78. pobjeda u svjetskom reli prvenstvu, a po svemu sudeći i posljednja makadamska utrka, očekuju ga samo jeo neke na asfaltu, gdje je možda još dominantniji. Podsjetimo se, 39-godišnji Francuz ove godine vozi program od samo četiri utrke. Tri je vozio do sada – bio je prvi u Monte Carlu, drugi u Švedskoj i sada je zabilježio novu pobjedu u Argentini.

“Odličan je osjećaj pobijediti u Argentini. Bila je to teška utrka s kompliciranim brzinskim ispitima, s odličnom atmosferom oko staze. Prošlo je nekoliko mjeseci od mog posljednjeg makadamskog relija i bilo je malo teže ponovo osjetiti stazu. Ipak, sve je prošlo u najboljem redu”, rekao je Loeb.

2013 Rally Argentina 04

Koliko je atmosfera bila dobra, govori i podatak kako je uz El Condor brzinski ispit bilo oko 80.000 fanova. Isto tako, podsjećam ovas kako će posljednju četvrtu utrku ove godine voziti na domaćem terenu, u Francuskoj, u listopadu ove godine.

Kako Automanija svojim posjetiteljima uvijek pruža više, u nastavku pogledajte i video s nekim od najzanimljivijih trenutaka utrke.