Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastien Buemi i Anthony Davidson postali svjetski prvaci u utrkama izdržljivosti

Sebastien Buemi i Anthony Davidson postali svjetski prvaci u utrkama izdržljivosti


Svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti dobilo je nove prvake. To su Sebastien Buemi i Anthony Davidson, vozači Toyote. Za titulu im je bilo dovoljno današnje 8. mjesto na utrci 6 sati Bahreina.

Pobjednici 6 sati Bahreina su Alexander Wurz, Stephane Sarrazin i Mike Conway u Toyoti TS040 Hybrid. Oni su nakon provezenih 195 krugova pobijedili sa 50 sekundi prednosti ispred posade Dumas/Jani/Lieb u Porscheu 919 Hybrid, a još sedam sekundi iza na trećem mjestu završili su Bernhard/Webber/Hartley s drugim Porscheovim prototipom.

WEC 6 Hours of Bahrain

Iza njih u LMP1 klasi bila su dva Audijeva bolida, potom dva bolida ekipe Rebellion, a na osmom mjestu okončali su Buemi i Davidson. Tako su se slabo plasirali jer su imali problema s alternatorom pa su pola sata stajali u boksu, no i to im je bilo dovoljno da jednu utrku prije kraja prvenstva skupe dovoljno bodova za naslov prvaka.

U prvenstvu se vozi još jedna utrka, 6 sati Sao Paola 30. studenog. U prvenstvu je inače osam utrka, uz najpoznatiju 24 sata Le Mansa tu su još šestosatne utrke u Silverstoneu, Spa-Frankorchampsu, Circuit of Americas, Fujiju, Shanghaiju, Bahreinu i Sao Paolu. U momčadskoj konkurenciji uoči finala u Interlagosu u vodstvu je Toyota ispred Audija i Porschea.