Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastian Vettel vozio u Fioranu: Prvo iskustvo s Ferrarijem je magično

Sebastian Vettel vozio u Fioranu: Prvo iskustvo s Ferrarijem je magično


Sebastian Vettel proteklih je par dana proveo u sjedištu Ferrarija u Maranellu i na stazi u Fioranu, gdje je prvi put vozio neki Ferrarijev bolid.

Vettel nije sudjelovao na službenim postsezonskim testiranjima u Abu Dhabiju, ali je zato imao svojevrsno privatno testiranje i upoznavanje s ekipom. Za vožnju su mu dali F2012., dakle bolid otprije dvije sezone. Nakon što je u subotu odvezao skoro 100 krugova po Fioranu Vettel je svoje prvo iskustvo s Ferrarijem nazvao magičnim.

– Čuo sam puno bajki o Ferrariju i kako je to voziti crveni automobil. Nakon današnjeg dana mogu samo potvrditi te bajke. To nije samo priča, to je stvarna legenda koja postoji i poseban je osjećaj postati dio toga, biti u autu, gledati ljude oko staze, kako se penju na zidove da te vide. U svemu tome je definitivno nešto magično i ovo što se dogodilo danas neću nikad zaboraviti – rekao je Vettel za Ferrarijev službeni website. Prisjetio se da je nekoć on kao klinac bio u Maranellu i pokušavao je kroz ogradu vidjeti Michaela Schumachera kako vozi. Tko zna, možda je među klincima koji su se ovaj put penjali po ogradi neki budući svjetski prvak.

U nedjelju se Vettel ‘vozio’ na simulatoru s bolidom F14T, a imao je i službeni sastanak sa šefom momčadi Mauriziom Arrivabeneom i tehničkim šefom Jamesom Allisonom, a došao je i vrhovni šef cijele talijanske auto-grupacije Sergio Marchionne.