Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastian Vettel: teško ćemo sustići Mercedes do kraja u F1 sezone

Sebastian Vettel: teško ćemo sustići Mercedes do kraja u F1 sezone


I aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel, zvujezda Red Bulla, priznao je kako će do kraja sezone teško dostići vodeći Mercedes.

Čini se kako niti stalno poboljšanje bolida neće premostiti veliku razliku koju su napravili Nico Rosberg i Lewis Hamilton, vozači Mercedes F1 tima. Odličnim se vožnjama Nijemac i Britanac izmjenjuju pobjedama, a ostatku ekipa ostavljaju samo mrvice.

Čini se kako su velike izmjene u pravilima za ovogodišnju F1 2014 sezonu najviše pogodovala Mercedesu, ili bolje rečeno – tim iz Milton Keynesa se najbolje snašao u “novim vodama” i zasluženo su na čelu prvenstva nakon prve polovice sezone.

Gledajući ovogodišnju sezonu, vidljivo je kako se i Daniel Ricciardo i Sebastian Vettel trude iz petnih žila kako bi držalli korak, no očito je kako je Mercedesov tim ove godine nadmoćan s čak 60 bodova ispred red Bulla.

“Trenutno je razlika prevelika, a od početka sezoen tu razliku nismo uspjeli smanjiti”, priznaje Sebastian Vettel, koji je do pobjedničkog podija došao u Maleziji i Kanadi.

20140713-02