Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiSebastian Vettel, svjetski prvak u Formuli 1, postao Director of Performance u Infinitiju

Sebastian Vettel, svjetski prvak u Formuli 1, postao Director of Performance u Infinitiju


Ljubav između Sebastiana Vettela i kompanije Infiniti još se produbila. Kompanija je upravo objavila kako je mladi Nijemac postao direktor jednog njenog odjela – Director of Performance.

Aktualni svjetski prvak, inače vozač Red Bull Racing Formula One tima, i japanska kompanija poznata po luksuznim automobilima surađuju još od 2011. godine, kada je postao službeni ambasador Infiniti branda. Očito ta suradnja itekako dobro funkcionira, tako da su se odlučili i proširiti ovu očito plodnu suradnju.

Prisjetimo se, japanska je kompanija napravila i posebnu inačicu automobila, Infiniti FX50 Sebastian Vettel, što se pokazao kao jako dobar potez, a novim poslovnim potezom, odnosno postavljanjem Vettela na mjesto direktora “Performance” odjela priča se još produbljuje. Naravno, pitanje je koliko će zaista Vettel u praksi moći pomoći kompaniji, s obzirom na njegove velike obaveze u samom prvenstvu Formule 1.

No, ono što je sigurno je kako će imati veliki utjecaj na razvoj budućih Infiniti modela. Prvi model u kojem će Vettel imati svoje prste je Infiniti Q50, a kojeg je Nijemac i sam testirao. Drugo ime koje se spominje kao testni vozač je Sebastien Buemi, također “tester” u Formuli 1. Odradili su određeni broj krugova na njemačkoj Nürburgring Nordschleife stazi, kao i na španjolskoj F1 stazi Circuit de Catalunya, a što možete vidjeti i na videu niže.

“Vrlo sam sretan što se proširuje moja suradnja s kompanijom Infiniti, i što su mi dali povjerenje i imenovali me za Director of Performance. Pomoć u razvoju novog Infiniti Q50 automobila potpuno je drugačiji posao, ali i način vožnje, nego što je to u bolidu Formule 1, no ja ću ovom izazovu pristupiti upravo isto kao da se radi o F1 bolidu”, izjavio je Sebastian Vettel.