Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastian Vettel pobijedio u Brazilu, Mark Webber drugi

Sebastian Vettel pobijedio u Brazilu, Mark Webber drugi


Cijela utrka riješena je u prvom zavoju. Ugodno iznenađenje s treninga, Nico Hulkenberg koji je u Williamsu bio na prvoj startnoj poziciji, nije se mogao oduprjeti brzom Vettelu koji ga je prestigao već u prvom krugu. Nekoliko krugova kasnije to je napravio i Webber. Oba Red Bulla do kraja utrke ostali su prvi i odnijeli pobjedu.

Nakon jučerašnjih vremenskih prevrata koja su donijele nestabilne vremenske prilike, današnji je dan u Brazilu bio sunčan. Jasno je bilo da neće biti kiše i kako će trkaća priča teći u sasvim drugom smjeru.

Na samom startu očekivano Vettel i Webber s lakoćom obilaze Hulkenberga. No, to nije pošlo za rukom Fernandu Alonsu koji je zaglavio za Williamsovim bolidom i izgubio gotovo 13 sekundi. To je i glavni dio priče koja se vrti oko borbe za svjetskog prvaka. Do cilja je trojka zadržala svoje pozicije – Vettel prvi, Webber drugi, Alonso treći. Oddluka o svjetskom prvaku donosit će se za tjedan dana, u utrci u Abu Dhabiju.

O samoj utrci nemamo što puno za reći. Interlagos glasi kao staza na kojoj se može prestizati, toga je i bilo, no nije bilo nekih značajnijih uzbuđenja, osim islijetanja Liuzzija pred kraj same utrke, što je dovelo do izlaska Safety Cara. Nakon povratka SC-a utrka se malo zgusnula, bilo je zanimljivih dvoboja, sve u svemu čisto solidna utrka.

No ono što će se događati u posljednjoj utrci, bit će ključno za prvenstvo. Konstruktorsko je već u rukama Red Bulla, McLaren ih više ne može stići.

Evo i rezultata VN Brazila. Ljestvice vozača i konstruktora potražite ovdje.