Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastian Vettel opet nadmudrio ostale, starta prvi na VN Monaca

Sebastian Vettel opet nadmudrio ostale, starta prvi na VN Monaca


Leteći Nijemac ponovo je bio najbrži na kvalifikacijama za sutrašnju utrku u Monte Carlu. U pravo je vrijeme postigao najbrže vrijeme i s tim rezultatom sutra starta prvi. Pokraj njega bit će Jenson Button.

Danas je tijekom treninga i kvalifikacija bilo puno uzbuđenja, no idemo redom. Kao što je to bilo u svim kvalifikacijskim utrkama, u Red Bullu uvijek u zadnji čas izvuku ono najbolje od najboljeg iz svog bolida i postignu najbolje strarno vrijeme za utrke Formule 1. Startna pozicija je u utrci za VN Monaca itekako važna jer kako stručnjaci kažu – startna pozicija je pola puta do pobjede u utrci u Monte Carlu. Zašto? Zato što je to gradska utrka u kojoj je prestizanje gotovo nemoguće (iako se nadamo da će ga biti), ovo je najsporija utrka u sezoni sa najsporijim zavojem (30 km/h). Zato je svaka osvojena strartna pozicija zlata vrijedna.

Prije nego što vam pokažemo postignute rezultate današnjeg treninga i kvalifikacija za sutrašnju utrku, spomenimo kako je na treningu bilo itekako uzbudljivo. Vidjeli smo dosta izlijetanja, no dva su bila fatalna. Prvo je Nico Rosberg (Mercedes GP) izletio na izlasku iz poznatog tunela i napravio nekoliko "odbijanaca" od ograde i u potpunosti uništio bolid, a to se isto dogodilo i Vitantoniu Liuzziju (HRT) koji je svoj bolid razbio na kraju treninga.

Prekinut je i treći dio kvalifikacija (Q3) i to tri minute prije kraja jer se razbio Sergio Perez (Sauber), na istom mjestu kao i Rosberg. Čini se kako su vozači poprilično zagrizli kako bi ostvarili što bolje vrijeme, no na žalost u sutrašnju utrku će krenuti sa začelja, ako sva trojica uopće i krenu.

Sve je ovo pogodovalo Sebastianu Vettelu u Red Bullu koji je ranije postigao najbolje vrijeme, a kako bolidi za dvije i nešto više minuta nisu mogli postići optimalne uvjete, Nijemac će sutra biti prvi na startu. Pokraj njega ljuti protivnik Jenson Button.

Evo i danas postignutih rezultata. Ne zaboravite, kao i sve treninge i kvalifikacije, sutrašnju utrku Formule 1 za VN Monaca možete uživo gledati na Automaniji klikni OVDJE.