Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliSebastian Vettel isprobao urlajući Ferrari FXX K… i snimio video

Sebastian Vettel isprobao urlajući Ferrari FXX K… i snimio video


Nova zvijer iz auto kompanije s propetim konjem zove se Ferrari FXX K. Radi se o trkaćem automobilu kojeg je isprobao i Sebastian Vettel. I oduševio se.

Novi Ferrarijev vozač u Formuli 1 za ovu sezonu isprobao je što sve može ova zvijer na četiri kotača. A može puno. Samo ćemo reći kako je Sebastian Vettel sjeo za upravljač Ferrari FXX K trkaće jurilice koja je namijenjena samo trkaćim stazama, a pod haubom ima 6,3 litarski F140 V12 motor koji razvija brutalnih 1.036 konja, od kojih 860 proizvodi benzinski, a 190 elektromotor.

Motor radi u kombinaciji s KERS sustavom i 7-brzinskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, a papučice za brzine su oko upravljača, naravno (paddle shift).

Pogon je naravno na stražnjim kotačima. Inače, Ferrari FXX K je težak samo 1.255 kilograma. Zanimljivo je kako još uvijek nema podataka o ubrzanju i maksimalnoj brzini, no ako uzmemo u obzir kako “obični” LaFerrari ubrzava do stotke za 2,9 sekundi, tada vam je sve jasno 🙂

Sebastian Vettel isprobao urlajući Ferrari FXX K 02

Inače, proizvodnja ovog ljepotana počela je ove godine, a prodajna cijena mu je “samo” 2,5 milijuna eura. Bez obzira na to, ne možete ga kupiti jer je cijela serija rasprodana. I da, brutalniji je od modela Ferrari LaFerrari. Koliko je atraktivna ova njemačko-talijanska kombinacija procijenite sami u video prilogu koji slijedi…