Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastian Vettel i Mark Webber – dva Red Bulla prvi na startu za VN Turske

Sebastian Vettel i Mark Webber – dva Red Bulla prvi na startu za VN Turske


Kao što smo i najavljivali jučer, Red Bullovi vozači su pravu snagu pokazali tek u kvalifikacijama za Veliku nagradu Turske koja se vozi sutra u 14 sati po hrvatsom vremenu. U drugom redu za vrat će im puhati Rosberg i Hamilton.

Vrijeme idealno za kvalifikacije. Napetost se osjeti u zraku. VN Turske jedna je od utrka u sezoni Formule 1 koja je najteža, ako govorimo o opterećenju na sam bolid, pogotovo motor. Čak 70% staze vozi se pod punim gasom, tako da od sutrašnje utrke očekujemo puno odlične vozačke akcije i prestizanja. U prilog tome također govori i podatak da su vozači u Q3 vozili tek jedan ili dva brza kvalifikacijska kruga.

Najavljena je borba između Mercedes GP-a i McLarena, što nakon ovih kvalifikacija i možemo potvrditi. Red Bull vozi u nekom svom svijetu, no s druge strane ne smijemo zaboraviti Ferrari koji je uvijek blizu vrha, ali i Renault za kojeg praktički ne čujete, ali je uvijek tu negdje i prijeti. Zanimljivost ovih kvalifikacija je i nešto što se zove "Magic Padlle", što i nije potpuno jasno što je to, no vezano je uz DRS odnosno promjenjiv položaj stražnjeg krila (spojlera).

Evo i rezultata trećeg treninga te startnih pozicija za sutrašnju VN Turske. Ako bude sve u redu, budite uz Automaniju jer ćemo opet "iskopati" link za Formula 1 Live! gledanje utrke preko našeg portala uživo!