Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSebastian Vettel i Kimi Raikkonen pomažu u promociji novog Ferrari SF15-T bolida

Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen pomažu u promociji novog Ferrari SF15-T bolida


U iščekivanju nove sezone Formule 1 za koju ne sumnjamo kako će biti zanimljiva, ovih se dana predstavljaju i novi bolidi koji će uskoro krenuti i na testiranja. Ferrari je predstavio svoj novi SF15-T bolid.

Naravno, u tom predstavljanju im je pomogao vozački dvojac – stari znanac u Kimi Raikkonen i nova nada Sebastian Vettel, koji je došao iz Red Bulla i uskočio u bolid ex-vozača Fernanda Alonsa, a koji je prebjegao u McLaren. Nakon vrlo problematične sezone 2014 u Ferrariju se nadaju kako će se ove sezone moći boriti za sam vrh, pa i pobjeđivati.

Naziv SF15-T označava Scuderia Ferrari, 15 godina i turbo motor. Radi se o 61. bolidu kojeg je kompanija razvila za natjecanje u Formuli 1 i prvi je koji će voziti Sebastian Vettel, čovjek koji je 4 puta bio svjetski prvak. Hoće li donijeti sreću novom bolidu i timu, te kako će se slagati s “ledenim” Kimijem Raikkonenom.

Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen pomažu upromociji novog Ferrari SF15-T bolida 02

U skladu s novim pravilima koja su se minimalno promijenila, samo ćemo vas podsjetiti kako će novi SF15-T bolid pokretati Ferrarijev 1,6 litarski V6 motor s turbo punjačima, a koji ukupno razvija 750 konja.

Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen pomažu upromociji novog Ferrari SF15-T bolida 03

U nastavku pogledajte i zgodan video koji najavljuje novi bolid. Nadamo se kako će novi Ferrari zaista biti konkurentan u ovoj F1 sezoni, za koju očekujemo kako će biti još zanimljivija.