Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiSeat Leon ST Cupra 280 – praktičnost u sportskom obliku

Seat Leon ST Cupra 280 – praktičnost u sportskom obliku


Seat ulazi u segment u kojem još nije bio – među sportske karavane. Predstavljen je Leon ST Cupra 280, automobil koji nudi dvije stvari u jednom – praktičnost (1470 litara prtljažnika) i sport (6 sekundi do stotke).

Seatov podbrand Cupra dobio je novi model u obliku karavanske verzije Leona. To je prvi sportski karavan u povijesti španjolskog proizvođača, model koji bi trebao zadovoljiti multifunkcionalne potrebe obiteljskih korisnika, jer istovremeno je praktičan i pruža sportske performanse. To što je veći i teži od peterovratnog Leona Cupra nije mu preveliki nedostatak što se tiče brzine, jer ubrzava samo 0,2 sekunde sporije, a prednost koja se dobije većim prostorom ipakje dragocjenija od te dvije desetinke sekunde.

Leon ST Cupra koristi standarni 2.0 TSI agregat sa 280 KS. Serijski je ugrađen šeststupanjski ručni mjenjač (6,1 sekunda do stotke), a opcijski je DSG mjenjač, koji je za desetinku sekunde brži.

Standardna oprema ovog modela bit će Dynamic Chassis Control, zaključavanje prednjeg diferencijala, progresivni upravljač, Cupra Drive Profile i LED glavna i stražnja svjetla. Izdaleka se od normalnih modela Cupra razlikuje po 19-colnim kotačima u titanijum boji, aerodinamičkom paketu sa stražnjim spojlerom, crnim retrovizorima i Cupra natpisom na kočnicama.