Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiSean Haight, živa testna lutka, objašnjava kako oznaka EU za gume pridonosi većoj sigurnosti

Sean Haight, živa testna lutka, objašnjava kako oznaka EU za gume pridonosi većoj sigurnosti


Sean Haight, “živa testna lutka” s Instituta za sigurnost od prometnih nesreća (Collision Safety Institute) uvjeren je da će EU oznaka smanjiti broj nesreća i sačuvati puno ljudskih života.

Haight je izjavio da svijest potrošača o tome koliko je važno u koju je kategoriju svrstana guma i koliko je učinkovita kod kočenja može uvelike pridonijeti sigurnosti europskih cesta. Na temelju svog iskustva koje ima kao stručnjak za automobilski inženjering i kao profesionalni “razbijač automobila” u američkom Institutu za sigurnost od prometnih nesreća u San Diegu objasnio nam je koliko važnu ulogu imaju gume prilikom sudara.

Haight je rekao: “Ponekad se sudar jednostavno ne može izbjeći, a da bi oštećenja vozila i ozljede osoba u njemu bili što manji, izuzetno je važno da se to dogodi kod najmanje moguće brzine naleta. Ako na primjer automobil ima gume koje su svrstane u višu kategoriju što se tiče prianjanja na mokroj cesti, njegovo kočenje bit će učinkovitije i brže će se zaustaviti te će zato vjerojatno izbjeći sudar ili će barem osjetno smanjiti brzinu naleta.

“Ako vozilo prije sudara uspije smanjiti brzinu na 32 km/h, vjerojatnost smrtnog ishoda iznosi 10 posto, a vjerojatnost težih ozljeda 30 posto. Ako je brzina naleta 42 km/h, vjerojatnost smrtnog ishoda raste na 35 posto, a vjerojatnost težih ozljeda na 70 posto”, rekao je Haight.

Sean Haight sin je Rustyja Haighta, koji ima Guinnessov svjetski rekord za najviše obavljenih testova sudara s čovjekom i iskusan je izvođač praktičnoga testiranja sudara u Institutu za sigurnost od nesreća.

Haight je dodao: “Ako potrošači imaju odgovarajuće informacije, mogu odabrati gume koje omogućuju korak dalje prema većoj sigurnosti u cestovnom prometu. Razlika u putu kočenja između guma više i niže kategorije može biti fatalna. Uz bolje gume imamo veću vjerojatnost izbjegavanja sudara, a još je važnije da u slučaju neizbježnog sudara smanjimo njegovu jačinu.

“Iz navedenoga možemo nedvojbeno zaključiti da kategorija prianjanja na mokroj površini može imati značajnu ulogu u obavještavanju potrošača koje gume osiguravaju njima i njihovim obiteljima najviši stupanj sigurnosti”, objasnio je Haight.

Najkasnije od studenoga 2012. nadalje potrošači će u prodavaonicama širom Europe moći primijetiti da sve putničke i lagane teretne gume nose standardiziranu oznaku. Od toga datuma za sve putničke i teretne gume koje budu u prodaji, a proizvedene su nakon srpnja 2012. moraju biti osigurani podaci o tri najvažnije značajke: o otporu kotrljanja, prianjanju na mokroj površini i vanjskoj buci pri kotrljanju gume. Navedene značajke samo su tri od više od pedeset koje se testiraju u razvoju nove gume, među kojima nismo spomenuli otpornost na akvaplaning, upravljivost gume na suhoj i mokroj površini te put kočenja na suhoj cesti.

O Seanu Haightu
Sean Haight stručnjak je za sigurnost u prometu i ide stopama svoga oca. Njegov otac, Rusty Haight, u Sjedinjenim Američkim Državama poznat je kao znamenita “živa testna lutka u simulaciji sudara” i naravno po svom radu na području sigurnosti u prometu. Sean je suradnjom s odjelom za pasivnu sigurnost u tvrtki Daimler AG u Njemačkoj do sada već postigao ugled. Radio je u Nacionalnom centru za analizu sudara na Sveučilištu George Washington u Washingtonu DC i napisao brojne članke s različitim temama, od sigurnosti od sudara do njihovih istraživanja i simulacije. Urednik je časopisa Collision Publishing, međunarodne publikacije o istraživanjima sudara koji izlazi dvaput godišnje. Haight je počeo stjecati iskustvo s praktičnom simulacijom sudara, koja uključuje sudare između automobila, pješaka i automobila, lančane sudare i slično, još 2005. godine. Haight je redoviti govornik na konferencijama o prometnim nesrećama širom svijeta.